12. srpna 2017 • 21:12

Ztráta míče, faul a červená. Kalas šel předčasně do sprch už po 39 vteřinách!

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takový průběh zápasu si Tomáš Kalas z Fulhamu rozhodně nepředstavoval. V utkání 2. kola druhé anglické ligy na hřišti Readingu strávil pouze 39 vteřin, když po ztrátě míče mezi dvěma hráči upadl a jednoho z nich zatáhl za nohu, aby nemohl jít sám na branku. Český obránce už musel tušit, co bude následovat. Od sudího uviděl červenou kartu a utkání pro něj předčasně skončilo. Už v pátek nedohrál své utkání ani Jan Lecjaks z Dinama Záhřeb.



Někteří diváci na utkání Readingu s Fulhamem nejspíš nestihli ani dosednout na svá místa a český obránce Tomáš Kalas už byl v útrobách stadionu, kam zamířil po vyloučení v úvodní minutě duelu.

Český reprezentační obránce totiž po několika desítkách vteřin dostal míč ve vápně, pokusil se ho vyvézt ven, ale narazil na dva soupeře, mezi kterými o míč přišel. Kmenový hráč Chelsea musel sáhnout k nedovolenému zákroku a domácího útočník Modoua Barrowa zatáhl za nohu, čímž mu zamezil v samostatném úniku.

Všem v tu chvíli muselo být jasné, co bude následovat – červená karta. Český obránce se po několika vteřinách zvedl a po 39 vteřinách hry odešel bez protestů do sprch. Mrzet ho to ale nakonec tolik nemuselo, protože si jeho tým i přes následující nepříznivý vývoj odvezl bod, když v závěru vyrovnal Lucas Piazón.

VIDEO | Podívejte se na faul a vyloučení Tomáše Kalase

Tomáš Kalas tak s jistotou nezařadí Reading mezi oblíbené soupeře. V jarní odvetě semifinále play off proti stejnému soupeři byla po jeho sporné ruce nařízena penalta, která rozhodla o postupu soupeře.

Rodák z Olomouce navíc navázal na dalšího vyloučeného legionáře. Už ve včerejším utkání 5. kola nejvyšší chorvatské soutěže byl na hřišti Rijeky předčasně vyloučen také obránce Jan Lecjaks, jenž nejprve obdržel žlutou kartu za faul a druhou přidal o osm minut později za nesmyslné chycení soupeř.

Jeho tým však podobně jako celek Tomáše Kalase bodoval. Už před vyloučením si totiž ve šlágru kola vytvořil dvoubrankový náskok, který nakonec uhájil. O něco lépe si ve druhé anglické soutěži vedl o obránce Daniel Pudil , jenž pomohl Sheffieldu Wednesday k remíze 1:1 s QPR. 

VIDEO | Za tento zákrok dostal Jan Lecjaks druhou žlutou a byl vyloučen

Tomáš Kalas v diskuzi s rozhodčím po červené kartě
Tomáš Kalas v diskuzi s rozhodčím po červené kartě

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud