16. srpna 2017 • 17:13

Hrdinu Vydru po výhře na oko káral trenér. Penaltu neměl kopat, říká

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé od dubna hrál v základní sestavě a hned rozhodl o výhře nad Prestonem (1:0). Útočník Matěj Vydra prožil snový návrat do sestavy Derby County. Hubenou výhru trefil gólem z penalty, na kterou však nebyl předem určený. „Byl to opravdu klíčový okamžik i směrem k jeho sebevědomí. Kdyby to gólman chytil, nevím, jak rychle by se z toho oklepal,“ prohlásil kouč Gary Rowett.



V prvním utkání sezony stihl dvacet pět minut, druhé musel oželet kvůli zranění. Do třetího zápasu se však rodák z Chotěboře vrátil poprvé od dubna do základní sestavy a svým výkonem ukázal, že má Derby stále co nabídnout.

„Proti Prestonu jsme s ním vypadali mnohem nebezpečněji. Vidíte u něho, co přesně dokáže týmu dát,“ potěšil Vydra trenéra Rowetta, který nebyl spokojený s porážkou 0:2 proti Wolverhamptonu.

Český útočník vzal odpovědnost proti Prestonu na sebe
Český útočník vzal odpovědnost proti Prestonu na sebe

Zároveň však kouč Derby českého forvarda lehce pokáral. Na penaltu, kterou Vydra rozhodl zápas, nebyl totiž určený. První volbou byl zkušený matador David Nugent. „Vyds (Matěj Vydra) si vzal míč a šel. Kdyby to gólman chytil, nevím, jak rychle by se z toho oklepal. Ale jsem za něj rád,“ dodal 43letý trenér.

Pro Vydru měl gól proti Prestonu kromě tří bodů i další význam. Byla to jeho 45. trefa v druhé nejvyšší anglické soutěži. Nejvíce jich nastřílel v barvách Watfordu, za který se trefil šestatřicetkrát. Další tři přidal během hostování v Readingu a v Derby má na kontě šest zásahů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud