30. září 2017 • 05:00

Šílené vánoční termíny! Kloppovi hrozí Štědrý den, El Clásico začne nezvykle

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Budete spíš trávit čas u stromečku? Nebo se dívat na fotbal? Fanoušci budou mít letos dilema. Hned dva velké šlágry ve dvou sledovaných soutěžích jsou naplánovány na vánoční čas. V Anglii dokonce hrozí, že se zápas Arsenal – Liverpool bude hrát 24. prosince. Slavné El Clásico mezi Realem Madrid a Barcelonou je zase naplánované o den dřív s výkopem od 13:00.



Fotbalem žije na sto procent, ale zrovna tento den by ho rád vynechal. Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp odmítá záměr televizní společnosti Sky, která zvažuje netradiční termín. „Nedovedu si představit, že by se zrovna tento večer chtěl kdokoliv dívat na fotbal,“ vyjádřil své rozpaky Klopp. „Dřív jsem myslel, že je to nemožné. Teď už to vidím jinak,“ dal najevo rozladění.

Podotknul ovšem, že by rozhodnutí televizní společnosti respektoval. „Nebudeme proti tomu bojovat, pokud opravdu chtějí fanoušky přivést do ulic zrovna tuto noc, pokud nechtějí všechny lidi, co pracují na přenosu, nechat doma u jejich rodin. Možné bychom mohli hrát bez médií, jen jedna kamera by stačila, to by bylo hezké,“ zasnil se.

V Anglii je termínová listina na přelomu roku tradičně nabitá. Už na Silvestra 2016 hrál Kloppův tým proti Manchesteru City, o necelé dva dny později ho čekal souboj se Sunderlandem. Ale dobré řešení pro Liverpool zřejmě neexistuje. „Pokud nebude hrát 24. prosince, čekají nás čtyři zápasy v devíti dnech. Nic horšího být nemůže,“ posteskl si německý kouč.

Termín Realu s Barcelonou sedí i pro Singapur 

Rušno bude těsně před rozdáváním dárků také ve Španělsku. Střet největších gigantů mezi Realem Madrid a FC Barcelona začne 23. prosince ve 13:00. Proč takové zpoždění, když poslední předvánoční koko je jinak naplánované o tři dny dříve? Real Madrid se totiž bude vracet z mistrovství světa klubů. Nakonec bude rozložené od úterý 19. do soboty 23. prosince.

„Chceme před Vánoci mít skutečně zvláštní týden,“ pravil šéf La Ligy Javier Tebas.

Zarážející je však také čas výkopu. Proč hned poobědě v zemi, kde nejsou výjimkou pozdní noční utkání? Zase stejná písnička. Ustupuje se zájmu televizí. „Máme mnoho fanoušků po celém světě. A pro ty z Austrálie nebo Singapuru je tohle vhodný čas na sledování zápasu,“ vysvětlil Tebas. „Musím se zajímat o fanoušky na stadionu i mimo něj. I ty za něj platí, když ho sledují v televizi.“

Mezinárodní sledovanost španělské ligy stoupla za poslední tři roky o třicet procent. „A také rostou návštěvy na stadionech. Musíme respektovat všechny,“ řekl funkcionář.

Poslední ligové El Clasico sledovalo v dubnu 650 milionů diváků ve 185 zemích. Barcelona vyhrála 3:2.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud