6. října 2017 • 21:12

Přísnost na zraněnou hvězdu. United Pogbovi zakázali milovanou hru

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stál přes tři miliardy korun, momentálně je ale Manchesteru United k ničemu. Paul Pogba už pět zápasů vynechal kvůli zranění a ještě jich hodně dalších zmešká. 24letý záložník pilně pracuje na návratu, jeho energie ale bude muset směřovat výhradně k fotbalu. Klub svému nejdražšímu hráči dokonce zakázal hraní basketbalu, který si ve volných chvílích rád dopřává.



Na Old Trafford se o svého klíčového záložníka bojí. V době, kdy na tréninkové základně v Carringotonu tvrdě pracuje na návratu, podle britských médií klub přijal opatření, aby se Pogbovy zdravotní problémy neopakovaly.

Kvůli hrozbě svalových potíží si francouzský reprezentant už nesmí stoupnout pod basketbalové koše. Pogba si populární sport rád zahrál se svými přáteli během letních dovolených, které často tráví u floridských pláží na Miami.

Vysoký hráč má pro basketbal výborné fyzické dispozice, při hře si zároveň zlepšuje odraz, zrychlení a reakce v prostoru. Jenže má to i druhou stránku.

Na tvrdém povrchu hrozí různá svalová zranění, případně problémy s klouby, koleny či kotníky. Ty jsou pro fotbalistu naprosto zásadní. United u své exkluzivní hvězdy, kterou klub koupil před rokem v létě z Juventusu a udělal z ní tehdy nejdražšího hráče planety, už nechtějí nic riskovat a oblíbený sport mu zatrhli.

"Lékaři se bojí, že mu při basketbale hrozí svalové problémy i negativní účinky na jeho kolena a kotníky," tvrdí zdroje britského Sunu.

Pogba nastoupil naposledy 12. září v úvodním zápase Ligy mistrů proti Basileji (United vyhráli 3:0). Odehrál pouhých 18 minut, než musel kvůli zranění střídat. Poničená podkolenní šlacha zabere delší léčbu, 24letý středopolař se na trávníky v brzké době určitě nevrátí.

"Jeho zranění je takové, že mi nedává moc nadějí, kterou mám u jiných (zraněných) hráčů," pravil José Mourinho . "O dlouhodobě zraněných nemluvím. Takže na Ibru (Zlatan Ibrahimovic), Pogbu nebo Roja ve svých plánech nemyslím," dodal kouč Mourinho.

Záložník Manchesteru United Paul Pogba během dovolené na Miami, kde si rád zahrál i basketbal
Záložník Manchesteru United Paul Pogba během dovolené na Miami, kde si rád zahrál i basketbal

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud