20. října 2017 • 19:40

Jedenáct národností v City? Mluvit budete jen anglicky, velí Guardiola

Autor: Lukáš Handl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedoucí celek anglické ligy Manchester City se ocitá v podobné situaci jako fotbalová Sparta. Trenér Pep Guardiola (46) po příchodu spousty cizinců totiž požaduje, aby se v kabině a na trénincích mluvilo pouze jedním společným jazykem.



Jedenáct různých národností v jednom týmu, ve kterém se mluví především španělsky, nebo portugalsky. To zřejmě donutilo zkušeného španělského kouče Pepa Guardiolu udělat rázný krok. Po svých svěřencích chce, aby se v kabině mluvilo zásadně v anglickém jazyce.

Podle obránce „Citizens“ Nicolase Otamendiho (29) je to ale krok správným směrem. „Určitě to zlepší týmového ducha, když budeme všichni mluvit jednotným jazykem,“ uvedl Otamendi pro web DailyMail.com. „V prosinci mě dokonce čeká zkouška z angličtiny,“ dodal argentinský obránce s úsměvem.   

Guardiola, který v Manchesteru City působí od července minulého roku, si mimo jiné také přeje, aby tým po každém domácím zápase opouštěl stadion společně. „S trenérem máme všichni velmi osobní vztah. Nemluvíme jen o fotbale, zajímá se i o rodinu, zda je v ní všechno v pořádku,“ prozradil Otamendi.

SESTŘIH Premier League: Manchester City - Stoke 7:2. Koncert! Trefilo se šest domácích střelců
Video se připravuje ...

NEJ moment kola Premier League: De Bruyne dává gól Chelsea
Video se připravuje ...


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud