23. října 2017 • 15:11

Everton po výprasku s Arsenalem reaguje na krizi. Odvolal Koemana

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Evertonu mění trenéra. Ronald Koeman byl odvolán po nedělní prohře 2:5 s Arsenalem, po které je liverpoolský celek až na 18. místě tabulky Premier League. Jeho nástupce zatím nebyl oznámen.



Čtyřiapadesátiletý Nizozemec se Evertonu ujal loni v červnu a v minulé sezoně ho dovedl k sedmému místu a do předkola Evropské ligy. Z ní postoupil do hlavní soutěže, ale po třech zápasech skupiny má na kontě jediný bod.

Evertonu, který v létě přišel o kanonýra Romela Lukakua, ale do posil investoval 158 milionů eur, se nedaří ani v lize. Z úvodních devíti kol vyhrál jen dvakrát a je v pásmu sestupu. Horší jsou jen Bournemouth a Crystal Palace.

Celek odhodlaný prát se o nejvyšší příčky padá na absolutní dno, po devíti kolech mu patří osmnáctá, tedy první sestupová pozice. Proti Arsenalu přitom domácí nezačali vůbec špatně. Ve 12. minutě se za vápnem opřel do balonu Wayne Rooney a nechytatelnou bombou rozvlnil síť Petra Čecha . Čtvrtou brankou v sezoně potvrdil pozici nejlepšího střelce týmu a dal velkou naději pro slušný výsledek.

Jenže „kanonýři“ se špatného vývoje nezalekli. Naopak, výběr Arséne Wengera povstal z popela a spustil kolotoč. Monreal před přestávkou vyrovnal, v 53. minutě dostal hosty do vedení Mesut Özil. Zlom nastal v 68. minutě. Gueye šlápl na nohu protihráči, dostal druhou žlutou a pakoval se ze hřiště. V oslabení se Everton vůbec nechytal, Arsenal nasypal soupeři další tři branky a radoval se z konečné výhry 5:2.

SESTŘIH Premier League: Everton - Arsenal 2:5. Dominance hostí, Čech v závěru chyboval
Video se připravuje ...

„Po našem vyloučení zápas skončil. Do té doby jsme hráli opravdu dobře, pozorně jsme bránili. Když za stavu 1:2 přijdete o jednoho hráče, je nemožné se dostat do zápasu. Oni nás pak potrestali,“ hodnotil pro BBC Sport nyní již bývalý trenér Evertonu Koeman.

„Tofees“ prohráli už poosmé v sezoně, navíc ztratili tři z posledních čtyř utkání. V Premier League tým, který chtěl prohánět absolutní anglickou špičku, zahučel do sestupových míst, v Evropské lize se krčí na poslední příčce a vzdaluje se od možnosti postupu.

„Pokud tým nevyhrává a nehraje dobře, je vždy na vině manažer. Konečné rozhodnutí je na vedení, já sám ho neudělám. Snažím se dělat všechno možné, pokud si vedení bude myslet, že nejsem tím správným mužem na tuto pozici, tak mi to jistě sdělí,“ pravil Koeman už po čtvrtečním nezdaru v Evropské lize s Lyonem (1:2). „Je to pro nás velmi složité období. Naše pozice v tabulce není hodná Evertonu. Po minulé sezoně jsme měli velká očekávání, ty zatím neplníme a máme problémy,“ připustil nizozemský odborník.

V pondělí  po obědě byl klubovým vedením zbaven funkce.

Zklamaní hráči Evertonu po zápase s Arsenalem
Zklamaní hráči Evertonu po zápase s Arsenalem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud