22. listopadu 2017 • 15:25

Nečekaný tah! Barcelona loví v Arsenalu, v zimě by chtěla Özila

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Coutinho nevyšel, zkusíme Özila? Podle španělského listu Mundo Deportivo je spojení záložníka Arsenalu s Barcelonou reálné. Özilův agent už údajně zahájil jednání s Barcelonou, která by za německého reprezentanta mohla zaplatit 20 milionů eur (500 milionů korun). Ve hře je však i návrat domů - zájem projevilo Schalke.



Devětadvacetiletý ofenzivní záložník Arsenalu by se mohl po více než čtyřech letech v Anglii znovu přesunout do Španělska. Zájem ovšem neprojevil Real Madrid, kde už v minulosti působil, ale jeho barcelonský rival.

Primárním cílem pro katalánský velkoklub by měl i pro zimní přestupové období být pětadvacetiletý Brazilec Philippe Coutinho, ten je ovšem klíčovým hráčem Liverpoolu se smlouvou až do roku 2022. O tom, že si jej liverpoolský celek cení hodně vysoko, se představitelé Barcelony přesvědčili už v létě, kdy neuspěli s nabídkou 125 milionů eur (3,1 miliardy korun).

Naopak na nákup německé hvězdy by mělo stačit pouhých 20 milionů eur. Özil má s Arsenalem kontrakt jen do konce této sezony a již delší dobu se spekuluje o jeho budoucnosti. Pokud se rozhodne odejít, bude pro londýnský klub finančně výhodnější přestup už v zimě. Je tedy reálné, že se z plánu B může pro Barcelonu v blízké době stát priorita.

Kromě obou zmíněných se hovoří také o Ángelu Di Maríovi z PSG, Thomasovi Lemarovi z Monaka nebo Nabilu Fekirovi z Lyonu.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Tottenham 2:0. Čech vytáhl skvělé zákroky, rozhodl Mustafi
Video se připravuje ...

Přestože Özil bývá za své výkony a nedostatky zejména v obranné fázi často kritizován, v posledních týdnech se herně zvedá. Za poslední čtyři ligové zápasy stihl nasbírat gól a tři asistence. Při víkendové výhře 2:0 v derby s Tottenhamem patřil mezi nejlepší hráče na hřišti.

Pokud by však Mesutu Özilovi nevyšel přestup do Barcelony, rozhodně se nemusí obávat nezájmu ostatních klubů. Německý deník Bild zmiňuje zájem Atlétika Madrid nebo Interu Milán.

Dost výrazně se mluví rovněž o návratu do domovského Schalke. Snahu přivést Özila zpět do Gelsenkirchenu, odkud pochází, už potvrdil prezident klubu Clemens Tonnies. Problém však téměř určitě budou představovat platové nároky a ambice hráče.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud