24. listopadu 2017 • 21:05

Talent City končí kvůli problémům se srdcem. Klub už mu našel práci

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbal není jen o skvělých akcích na hřišti, ale i o velkých gestech mimo něj. Manchester City zvládá obojí. Jasný lídr anglické Premier League se skvěle zachoval k Sinanu Bytyqimu, členovi své akademie, jehož kariéra musela být předčasně ukončena. Guardiolův klub jej nenechal ani vteřinku bez práce...



Jednadvacetiletý kosovský záložník, který v mládežnických kategoriích reprezentoval Rakousko, měl být velkým příslibem do budoucna. Citizens jej v minulé sezoně poslali hostovat do nizozemského Go Ahead Eagles, kde se mu velmi dařilo, a vypadalo to, že by se pro něj mohla pomalu rýsovat role v Guardiolově celku.

Bytyqiho hostování muselo ale být předčasně ukončeno a na povrch začaly vyvěrat potíže. Zjistilo se totiž, že mladý Kosovan trpí hypertrofickou kardiomyopatií, tedy onemocněním srdce, které je nejčastější příčinou úmrtí mladých fotbalistů. Šance na to, že se mu při zápase či tréninku zastaví srdce, je prý jen čtyřprocentní, mladý talent se přesto rozhodl raději pověsit kopačky na hřebík.

Citizens nedovolili, aby Bytyqi musel řešit svou budoucnost s hlavou v dlaních. Hned mu totiž nabídli roli v managementu klubu. Bývalý záložník teď bude plnit roli skauta hráčů na hostováních, bude tedy dohlížet na výkony mladých kolegů, se kterými se dříve potkával na hřišti v manchesterské akademii.

"Máš před sebou velkou budoucnost, brácho," napsal Bytyqimu jeden z nich, krajan Bersant Celina. Bývalý talentovaný středopolař se tak i po roztříštění snů o kariéře fotbalisty nemusí bát nedostatku práce.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud