11. prosince 2017 • 07:35

SESTŘIHY: City vyhrálo derby a má rekord, Arsenal zachránil bod v závěru

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězné derby, náskok 11 bodů na čele a nový rekord anglické Premier League mají fotbalisté Manchesteru City po výhře v nedělním šlágru v 16. kole na půdě Manchesteru United. Remízou pak skončila bitva o Liverpool, zatímco Arsenal zachránil remízu na půdě Southamptonu v závěru. První ligovou porážku od poloviny října si připsali fotbalisté Chelsea, kteří prohráli na půdě West Hamu 0:1. Tottenham rozstřílel Stoke 5:1, zatímco ve druhém duelu v řadě skóroval Bony Wilfried a zařídil výhru Swansea. Burnley pro změnu zdolalo Watford, Huddersfield si poradil s Brightonem a duel Crystal Palace s Bournemouthem skončil remízou 2:2.



Góly

Domácí: 45+2. Rashford

Hosté: 43. Silva, 54. Otamendi

Sestavy

Domácí: de Gea – A. Valencia, Smalling, Rojo (46. Lindelöf), Young – A. Herrera (82. Mata), N. Matić – Martial, Lingard (76. Ibrahimović), Rashford – R. Lukaku.

Hosté: Ederson – Walker, Otamendi, Kompany (C) (46. Gündoğan), Delph – De Bruyne, Fernandinho, Silva – Sterling, Jesus (59. Mangala), Sané (88. B. Silva).

Náhradníci

Domácí: Lindelöf, Jones, Mata, Ibrahimović, Romero, Shaw, McTominay

Hosté: Bravo, Danilo, Gündoğan, Agüero, Mangala, Silva, Zinčenko

Karty

Domácí: Rojo, Rashford, A. Herrera, Young

Hosté: Walker, Silva

Rozhodčí

Oliver – Beswick, Bennett

Stadion

Old Trafford, Manchester

Manchesterské derby v anglické lize ovládli fotbalisté City. Svěřenci Pepa Guardioly vyhráli na hřišti United 2:1 a v čele tabulky mají už náskok 11 bodů před městským rivalem. "Citizens" čtrnáctým vítězstvím po sobě vyrovnali rekord Arsenalu z roku 2002, jako první ale dokázali všechna utkání vyhrát v rámci jedné sezony. "Rudí ďáblové" ztratili na vlastním stadionu první body po sérii 24 vítězných ligových duelů. Naposledy je porazil stejný soupeř loni v září.

"Citizens" byli na Old Trafford od začátku aktivnější a tlak vystupňovali v závěru poločasu. Saného ránu ještě De Gea vyrazil, v 43. minutě už ale kapituloval. Po rohovém kopu se míč od Lukakua odrazil k volnému Silvovi a ten se zblízka nemýlil. Ještě do přestávky ale domácí srovnali. Po Delphově zaváhání se k míči dostal Rashford a střelou po zemi překonal Edersona.

Domácí útočník Lukaku byl smolařem utkání. Po Silvově přímém kopu ve vápně odkopl míč pouze do zad spoluhráče, od nichž se odrazil k Otamendimu a ten se čtvrtým gólem v sezoně stal nejproduktivnějším obráncem soutěže. United pod vedením Josého Mourinha inkasovali dvakrát na domácím stadionu teprve podruhé.

V 70. minutě mohl zvýšit náskok hostů De Bruyne, jeho přízemní střelu ale De Gea vyrazil. Na druhé straně Edersona nepřekonal Rashford. Šest minut před koncem měli domácí asi největší šanci na vyrovnání, brazilský gólman "Citizens" ale reflexivně zasáhl proti Lukakově střele i Matově dorážce. Mourinho nemá s Guardiolou dobrou bilanci: z 20 soutěžních střetnutí naplno uspěl pouze čtyřikrát.

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Manchester City 1:2. Hosté mají rekord a velký náskok
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 3. Ch. Austin

Hosté: 88. Giroud

Sestavy

Domácí: Forster – Stephens, V. van Dijk, Jošida – P.-E. Höjbjerg, Ward-Prowse, Romeu, Bertrand – Tadić (88. S. Davis), Redmond (74. Boufal) – Ch. Austin (86. Gabbiadini).

Hosté: Čech – Koscielny, Mertesacker (64. Welbeck), Monreal – Bellerín, Ramsey, Xhaka (69. Wilshere), Kolašinac – Özil, Alexis Sánchez – A. Lacazette (72. Giroud).

Náhradníci

Domácí: Hoedt, Davis, McCarthy, Lemina, Boufal, Gabbiadini, Pied

Hosté: Wilshere, Giroud, Ospina, Iwobi, Welbeck, Maitland-Niles, Coquelin

Karty

Domácí: Stephens, Romeu

Hosté: Bellerín, Wilshere

Rozhodčí

Madley – Child, Perry

Stadion

St. Mary's Stadium, Southampton

Tadič poslal ve třetí minutě míč za obranu Austinovi, který si tváří v tvář Čechovi poradil a potvrdil formu z posledních utkání: ve čtyřech zápasech nastřílel stejný počet branek. Po chvíli se mohl prosadit podruhé, jeho přízemní střelu ale český gólman zneškodnil a včas zasáhl i v 27. minutě proti Ward-Prowsovu přímému kopu.

Vyrovnat mohl Ramsey, jeho střelu k tyči ale Forster chytil. V 62. minutě se do velké šance dostal domácí záložník Romeu a zpoza vápna trefil břevno. Bertrand následně unikl obraně "Kanonýrů" a přehodil Čecha, míč však skončil vedle branky.

V 84. minutě z přímého kopu ohrozil gólmana Forstera Sánchez a tři minuty před koncem si chilský reprezentant připsal asistenci, když našel centrem ve vápně Girouda a francouzský útočník hlavou zakončil přesně. Jakožto střídající hráč dal za Arsenal v Premier League už 17 branek, což se předtím povedlo jen Olemu Gunnarovi Solskjaerovi v Manchesteru United.

SESTŘIH Premier League: Southampton - Arsenal 1:1. Bod zachránil Giroud v závěru
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 43. M. Salah

Hosté: 76. Rooney

Sestavy

Domácí: Mignolet – Joe. Gomez, Lovren, Klavan, Robertson – Mané, Henderson (C), Milner, Oxlade-Chamberlain (78. Coutinho) – M. Salah (67. Firmino) – Solanke (82. Ings).

Hosté: Pickford – Kenny, Holgate, A. Williams, Cuco Martina – Rooney (C) (83. Jagielka), Gueye, Davies (46. Schneiderlin) – Calvert-Lewin, Niasse (46. Lennon), G. Sigurdsson.

Náhradníci

Domácí: Alexander-Arnold, Can, Coutinho, Firmino, Karius, Wijnaldum, Ings

Hosté: Jagielka, Keane, Lennon, Lookman, Robles, Vlašić, Schneiderlin

Karty

Domácí: Lovren

Hosté: G. Sigurdsson, Gueye, Schneiderlin

Rozhodčí

Pawson – Betts, Nunn

Stadion

Anfield Road, Liverpool

Liverpool svého městského rivala od začátku přehrával, přes zhuštěnou obranu se ale obtížně dostával k zakončení. Až ve 42. minutě vzal zodpovědnost na sebe Salah, který si poradil s několika obránci a obstřelem na zadní tyč překonal Pickforda. Egyptský reprezentant se v 16 ligových duelech podílel na stejném počtu branek: 13 dal a na tři přihrál.

"Reds" tlačili i v druhé půli, v 76. minutě ale strčil stoper Lovren ve vápně do Calverta-Lewina a nařízenou penaltu proměnil Rooney. Stal se prvním rodákem z Liverpoolu, který za Everton v Merseyside derby skóroval, od dubna 1999, kdy se to povedlo Francisi Jeffersovi.

Liverpool neprohrál už v 15. vzájemném soutěžním utkání v řadě, čímž vyrovnal rekord z let 1972 až 1978. Everton na stadionu Anfield nevyhrál od září 1999 a stále čeká na první venkovní výhru v sezoně.

SESTŘIH Premier League: Liverpool - Everton 1:1. Salah vymyslel krásný gól, Rooney srovnal z penalty
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 6. Arnautović

Hosté:

Sestavy

Domácí: Adrián – Zabaleta, Ogbonna, Reid, Cresswell – Noble (C), Obiang – Arnautović (69. D. Sakho), Lanzini, Masuaku – Antonio (79. A. Ayew).

Hosté: Courtois – Azpilicueta, Christensen, Cahill (C) – Zappacosta (64. Willian), Kanté, Bakayoko (46. Pedro), Fàbregas, Alonso (55. Moses) – Morata, E. Hazard.

Náhradníci

Domácí: Hart, Rice, Fernandes, Ayew, Carroll, Hernández, Sakho

Hosté: Caballero, Rüdiger, Ampadu, Moses, Willian, Pedro, Batshuayi

Karty

Domácí: Arnautović, Adrián, Reid, Cresswell, Obiang, Masuaku

Hosté: Alonso

Rozhodčí

Anthony Taylor – Peter Kirkup, Stuart Burt

Stadion

Olympijský stadion, Londýn

Návštěva

56 953 diváků

Duel rozhodl už v 6. minutě rakouský záložník Marko Arnautovic premiérovým gólem v dresu West Hamu po letním přestupu ze Stoke. Po narážečce si připravil míč na silnější levačku a střelou k tyči nedal brankáři Courtoisovi šanci.

SESTŘIH Premier League: West Ham - Chelsea 1:0
Video se připravuje ...

Pak už měla šance hlavně Chelsea, ale Kanté se Zappacostou neuspěli a šest minut před koncem zahodil slibnou příležitost i Morata. West Ham tak ukončil osmizápasové čekání na výhru a na čtvrtý pokus vyhrál pod novým trenérem Davidem Moyesem.

Góly

Domácí: 21. Shawcross (vl.), 53. Heung-min, 54. Kane, 65. Kane, 74. Eriksen

Hosté: 81. Shawcross

Sestavy

Domácí: Lloris (C) – Trippier, Dier, Vertonghen, Davies – Winks (78. Moussa Sissoko), M. Dembélé – Eriksen, Alli (67. Lamela), Heung-min (85. F. Llorente) – Kane.

Hosté: Butland – K. Zouma, Shawcross (C), Wimmer – Edwards (70. Crouch), Allen (80. Afellay), D. Fletcher, Pieters – Shaqiri (75. Cameron), Choupo-Moting – Diouf.

Náhradníci

Domácí: Rose, Lamela, Vorm, Sissoko, Llorente, Foyth, Aurier

Hosté: Berahino, Afellay, Adam, Cameron, Grant, Crouch, Sobhi

Karty

Domácí: M. Dembélé

Rozhodčí

East – Holmes, McDonough

Stadion

Wembley Stadium, London

Tottenham ukončil čtyřzápasové čekání na výhru v lize kanonádou 5:1 proti Stoke. Stal se tak prvním týmem v historii Premier League, který dokázal čtyři zápasy po sobě se stejným soupeřem vyhrát rozdílem alespoň čtyř branek. Předchozí tři duely vyhrál 4:0.

SESTŘIH Premier League: Tottenham - Stoke 5:1
Video se připravuje ...

Dvěma góly se na výhře podílel Harry Kane, který si tak polepšil na 12 gólů v sezoně a na prvním místě tabulky střelců se dotáhl na Mohameda Salaha z Liverpoolu. Kane zároveň pokořil hranici 90 gólů v anglické nejvyšší soutěži, na což potřeboval jen 131 zápasů. Rychleji to zvládl pouze Alan Shearer (113).

Jubileum slavil také záložník Christian Eriksen, který zaznamenal 100. gól v kariéře. Za Tottenham dal 47 gólů, dalších 32 přidal v Ajaxu a 21 za dánskou reprezentaci.

Góly

Domácí: 12. Mounié, 43. Mounié

Hosté:

Sestavy

Domácí: Lössl – Smith (C), Jørgensen, Schindler, Löwe – Mooy, Hogg – Quaner, Ince (87. Lolley), Kachunga (89. Williams) – Mounié (85. Depoitre).

Hosté: Ryan – Bruno (C), Duffy, Dunk, Suttner – Schelotto (46. March), Stephens, D. Pröpper, Is. Brown (73. Hemed) – Groß (63. Izquierdo) – G. Murray.

Náhradníci

Domácí: Coleman, Cranie, Depoitre, Hadergjonaj, Lolley, Whitehead, Williams

Hosté: Krul, Baldock, Hemed, Hünemeier, Izquierdo, Kayal, March

Rozhodčí

Stuart Attwell – Edward Smart, Andy Halliday

Stadion

John Smith's Stadium, Huddersfield

SESTŘIH Premier League: Huddersfield - Brighton 2:0
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 41. Milivojević, 44. Dann

Hosté: 10. Defoe, 45+3. Defoe

Sestavy

Domácí: Speroni – Fosu-Mensah, Tomkins, M. Sakho (25. Dann), Schlupp – Loftus-Cheek, Cabaye (65. McArthur), Milivojević, Townsend (78. Sako) – Zaha, Ch. Benteke.

Hosté: Begović – Francis, S. Cook, Aké, Daniels – Stanislas (65. Ibe), L. Cook, Surman, Fraser (87. Afobe) – J. King – Defoe (80. C. Wilson).

Náhradníci

Domácí: van Aanholt, Dann, Hennessey, McArthur, Sako, Kelly, Puncheon

Hosté: Boruc, Gosling, Arter, Afobe, Wilson, Ibe, Simpson

Karty

Domácí: Tomkins, Milivojević, McArthur, Ch. Benteke

Hosté: Begović, L. Cook

Rozhodčí

Friend – Hussin, Eaton

Stadion

Selhurst Park, Londýn

Na poslední místo spadli hráči Crystalu Palace, kteří remizovali 2:2 s Bournemouthem, když v nastaveném čase neproměnili penaltu. Smutným hrdinou byl Christian Benteke, který nedokázal skórovat ani z jedné z posledních 24 střel na branku. Za Bournemouth se dvakrát trefil Jermain Defoe.

SESTŘIH Premier League: Crystal Palace - Bournemouth 2:2
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 45. Arfield

Hosté:

Sestavy

Domácí: Pope – Bardsley, Tarkowski, K. Long, S. Ward – Arfield, Cork, Hendrick (60. Barnes), Defour (90+4. A. Westwood), Gudmundsson – Wood.

Hosté: Gomes – Janmaat, Mariappa, Kabasele, Zeegelaar – Cleverley, Doucouré – Carrillo (79. Gray), Pereyra (44. Holebas), Richarlison – Deeney.

Náhradníci

Domácí: Vokes, Barnes, Taylor, Westwood, Ulvestad, Wells, Lindegaard

Hosté: Prödl, Success, Gray, Watson, Holebas, Capoue, Karnezis

Karty

Domácí: Bardsley

Hosté: Zeegelaar (č)

Rozhodčí

Probert – Beck, Garratt

Stadion

Turf Moor

SESTŘIH Premier League: Burnley - Watford 1:0
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 81. Bony

Hosté:

Sestavy

Domácí: Fabiański – M. Olsson, Mawson, van der Hoorn, Naughton – T. Carroll (76. T. Abraham), Mesa, Ki Song-jung – Routledge (56. J. Ayew) – Dyer (65. L. Narsingh), Bony.

Hosté: Foster – Gibbs, J. Evans, Hegazy, Nyom – Field (46. McClean), Yacob, Livermore – Jay Rodriguez (82. Brunt), Rondón, Robson-Kanu (78. Burke).

Náhradníci

Domácí: Abraham, Ayew, Clucas, Fer, Fernández, Mulder, Narsingh

Hosté: Brunt, Burke, Krychowiak, McAuley, McClean, Myhill, Dawson

Karty

Domácí: T. Carroll, Mesa

Hosté: Yacob, Field, Robson-Kanu, J. Evans, Brunt

Rozhodčí

Dean – Long, Cook

Stadion

Liberty Stadium, Swansea

Návštěva

19 850 diváků

Dosud poslední Swansea ukončila sedmizápasové čekání na výhru a doma porazila 1:0 West Bromwich. Dostala se tak ze dna tabulky. O jediný gól se postaral bývalý hráč pražské Sparty Wilfried Bony, který se trefil ve druhém utkání po sobě. To se mu v anglické lize povedlo poprvé za poslední tři roky.

SESTŘIH Premier League: Swansea - West Brom 1:0
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 4. Joselu, 73. Gayle

Hosté: 20. Mahrez, 60. Gray, 86. Ayoze Pérez (vl.)

Sestavy

Domácí: Darlow – Yedlin, Lejeune, Clark (C), Manquillo – Ritchie (64. Atsu), Merino, Hayden, Jacob Murphy (71. Ayoze Pérez) – Gayle, Joselu (88. A. Mitrović).

Hosté: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Chilwell – Mahrez (89. Fuchs), Iborra, Ndidi, Albrighton – Gray (74. Okazaki) – Vardy (90. Ulloa).

Náhradníci

Domácí: Elliot, Lascelles, Shelvey, Diamé, Atsu, Pérez, Mitrović

Hosté: Hamer, Fuchs, Dragović, King, Ulloa, Okazaki, Iheanacho

Karty

Domácí: Hayden, Lejeune

Hosté: Gray

Rozhodčí

Neil Swarbick – Harry Lennard, Richard West

Stadion

St James' Park, Newcastle upon Tyne

Návštěva

52 117 diváků

SESTŘIH Premier League: Newcastle - Leicester 2:3
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Manchester City 38 32 4 2 106:27 100
2. Manchester Utd. 38 25 6 7 68:28 81
3. Tottenham 38 23 8 7 74:36 77
4. Liverpool 38 21 12 5 84:38 75
5. Chelsea 38 21 7 10 62:38 70
6. Arsenal 38 19 6 13 74:51 63
7. Burnley 38 14 12 12 36:39 54
8. Everton 38 13 10 15 44:58 49
9. Leicester 38 12 11 15 56:60 47
10. Newcastle 38 12 8 18 39:47 44
11. Crystal Palace 38 11 11 16 45:55 44
12. Bournemouth 38 11 11 16 45:61 44
13. West Ham 38 10 12 16 48:68 42
14. Watford 38 11 8 19 44:64 41
15. Brighton 38 9 13 16 34:54 40
16. Huddersfield Town 38 9 10 19 28:58 37
17. Southampton 38 7 15 16 37:56 36
18. Swansea 38 8 9 21 28:56 33
19. Stoke 38 7 12 19 35:68 33
20. West Brom 38 6 13 19 31:56 31

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud