29. října 2008 • 22:55

Arsenal remizoval s Tottenhamem 4:4

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Londýnské derby mezi fotbalisty Arsenalu s Tottenhamem skončil divokou remízou 4:4. Zbylé tři týmy "silné čtyřky" v dnešních zápasech 10. kola anglické ligy slavily vítězství.



Liverpool se udržel v čele tabulky, když díky penaltě Stevena Gerrarda porazil Portsmouth. Chelsea v boji o druhé místo přehrála Hull 3:0 a Manchester United díky dvěma gólům Cristiana Ronalda vyhrál nad West Hamem.

Arsenal byl sice od začátku zápasu aktivnějším týmem, ale již ve 13. minutě ho zaskočil bývalý hráč David Bentley. Ten se všiml, že je domácí brankář Almunia daleko z branky a ze 45 metrů ho přehodil.

Dal tak ráznou odpověď fanouškům Arsenalu, kteří ho za přestup k úhlavnímu rivalovi od začátku zápasu vypískávali.

Poté však na hřišti vládl jen Arsenal a vyrovnání se dočkal po hlavičce stopera Silvestreho. Vedení pak po změně stran zajistil jeho kolega z obrany Gallas. Poté jako by obrany přestaly existovat a v rozmezí tří minut padly tři branky.

V závěru navíc Jenas snížil na rozdíl jediné branky a vykřesal jiskřičku naděje, kterou ve čtvrté minutě nastavení využil dorážkou Lennon a získal pro Tottenham bod.

Nový trenér Tottenhamu Harry Redknapp tak při své premiéře mohl slavit. To se naopak nepovedlo jeho nástupci na lavičce Portsmouthu Tonymu Adamsovi.

Jeho svěřenci nestačili na Liverpool, když sice pozornou obranou dlouho odolávali, ovšem čtvrthodiny před koncem rozhodčí nařídil pokutový kop a Gerrard se nemýlil. Liverpool tak v čele tabulky udržel tříbodový náskok před Chelsea.

Ta ukončila čtyřzápasovou vítěznou sérii Hullu a vyhrála jasně 3:0, když ji za třemi body nasměroval již ve 3. minutě Lampard. Český brankář Petr Čech se radoval ze třetího čistého konta z posledních čtyř ligových zápasů.

Z výhry se radovala i Aston Villa, která bude soupeřem Slavie v Poháru UEFA. Vítězství 3:2 nad Blackburnem vystřelil tři minuty před koncem útočník Agbonlahor.

Aston Villa nastoupila v sestavě: Friedel - L. Young, Laursen, Cuellar, Shorey - Petrov (46. Carew), Reo-Coker (83. Sidwell), Barry - Milner, A. Young - Agbonlahor (90. Harewood).

Výsledky - 10. kolo Premier League:
Aston Villa - Blackburn 3:2
Hull - Chelsea 0:3
Stoke - Sunderland 1:0
Fulham - Wigan 2:0
Arsenal - Tottenham 4:4
Bolton - Everton 0:1
Liverpool - Portsmouth 1:0
Manchester United - West Ham 2:0
Middlesbrough - Manchester City 2:0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud