2. listopadu 2008 • 09:34

Ronaldo si vydělá 4,6 milionů korun týdně!

Autor: pj, ahm
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO Aby udrželi ve svých řadách nejdražší klenot, musí předložit super nabídku. Nejlukrativnější kontrakt v historii. Udělat z Cristiana Ronalda nejlépe placeného hráče v Premier League! Tak zní úkol pro Manchester United.



Ronaldo má sice kontrakt ještě na tři roky, ale pravidla FIFA umožňují, že může na konci této sezony sám sebe ze smlouvy vykoupit.

Proto vedení United připravuje pro hráče nabídku, z níž doslova spadne ze židle. Jeho nynější plat 120 tisíc liber týdně hodlá podle informací News of the World navýšit o 30 tisíc.

To by znamenalo, že by si Ronaldo každý týden přišel zhruba na 4,6 milionů korun!

Manažer Sir Alex Ferguson sice obavy mírní faktem, že se v Manchesteru United ještě nikdo nevykoupil ze smlouvy. Ale co není, může být.

Podle pravidel FIFA má každý fotbalista právo vykoupit se ze smlouvy z jakéhokoliv klubu, pokud v něm působil minimálně tři roky.

Ronaldo by tak musel zaplatit kompenzaci ve výši 12 milionů liber a poté by mu v cestě do Realu Madrid už nic nebránilo.

Španělský klub láká portugalského fotbalistu dlouhé měsíce, což minulé léto vyvrcholilo tím, že samotný hráč nakonec vábení podlehl. Nyní však vedení anglického mistra usiluje o to, aby tento sen z Ronaldovy hlavy nadobro vyhnalo.

Podaří se?

Real se rozzuřil na "senilního" Fergusona
Válka mezi Realem Madrid a Manchesterem United znovu zuří. Podle Ramona Calderona, prezidenta španělského klubu, je trenér anglického týmu senilní a neví, co říká.

Za všechno může Fergusonův údajný výrok v dosud nepublikovaném rozhovoru pro časopis GQ.

„Než ve Španělsku nastolili demokratický režim, Real jako klub generála Franca mohl přetáhnout každého hráče, na kterého si ukázal,“ měl údajně Ferguson komentovat letní události, kdy Real lákal útočníka Cristiana Ronalda, největší hvězdu United.

„Nehodlám ztrácet čas a na něco takového reagovat,“ prohlásil rozzuřený Ramon Calderon, prezident Realu, na narážku na minulost klubu.

„Ferguson je senilní,“ citoval ho madridský deník Marca a uveřejnil karikaturu Fergusona měnícího se v bývalého fašistického diktátora Franca.

Do debaty se pustil i legendární hráč Bílého baletu Alfrédo di Stéfano. „Co to povídá? Vyhráli jsme, co se dalo, protože jsme měli nejlepší tým, plný cizinců, jimž se tu dařilo. Bylo to v době, kdy tu vládl Franco. To jsme měli schválně prohrávat?“ řekl naštvaně.

Ferguson odmítá pokračovat ve slovní válce. Do Madridu na stránkách Manchester Evening News vzkázal, že „kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp – a to jsme my, protože máme Ronalda.“

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud