6. listopadu 2008 • 18:11

Fergusonovi hrozí trest

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenérovi Manchesteru United Alexi Fergusonovi hrozí, že kvůli svému chování k rozhodčím bude muset sledovat minimálně jedno utkání svého týmu pouze z tribuny.



Šestašedesátiletého Skota obvinila anglická otbalová asociace z nevhodného chování k rozhodčím a dala mu do 19. listopadu čas na vyjádření.

Dlouholetý trenér United neudržel nervy po sobotním ligovém vítězství 4:3 nad Hullem, po němž divoce ukazoval prstem na rozhodčího Mika Deana. Svého kouče musel uklidňovat i kapitán Gary Neville.

Fergusona naštvaly odpískaná penalta za faul Ria Ferdinanda na Bernarda Mendyho a zákrok hullského Michaela Turnera na Michaela Carricka, který rozhodčí neocenil žlutou kartou a tedy vyloučením.

Agentura AP však připomněla, že červené kartě unikl i Fergusonův svěřenec Wayne Rooney za fauly na George Boatenga a Andyho Dawsona.

Ve Fergusonově případě nešlo o první prohřešek v chování směrem k rozhodčím, i když v poslední době podporuje kampaň Premier League, která má zajistit sudím více vážnosti.

"Respektujte rozhodčí. Řečnění nemá smysl," řekl v březnu muž, jenž vede "Rudé ďábly" už 22 let.

Naposledy byl Ferguson potrestán loni v prosinci; za urážky rozhodčího nesměl dva duely na lavičku a dostal pokutu 5000 liber. Před pěti lety dostal za stejný prohřešek také dvouzápasovou suspendaci a dvojnásobný finanční postih.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud