10. listopadu 2008 • 16:01

Kouč Kinnear: Zápas řídil Mickey Mouse

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svérázný trenér Newcastlu Joe Kinnear se obejde i bez sprostých slov. Kouč, který se po příchodu do klubu uvedl vodopádem 52 nadávek během pěti minut, se po nedělní prohře s Fulhamem pustil do rozhodčího Martina Atkinsona a označil jej za Mickey Mouse.



Fulham rozhodl zápas, který skončil 2:1 v jeho prospěch gólem z penalty, ke které však podle jednašedesátiletého Ira nemělo vůbec dojít.

"Předtím tam byl jasný faul od útočníka Andyho Johnsona. Rukama odstrčil stopera Claudia Cacapu, sebral mu míč a došel si pro penaltu," řekl Kinnear.

"O penaltě diskutovat nejde - byla naprosto jasná. Ale kdyby pískal normální rozhodčí, vůbec by k ní nedošlo a my jsme mohli nějaké body získat. Místo toho utkání řídil Mickey Mouse a jeho chyba nás stála zápas," dodal kouč, jehož tým se po porážce vrátil na sestupové pozice.

Kinnear v klubu na konci září nahradil slavného Kevina Keegana a okamžitě se postaral o skandál. Na první tiskové konferenci se rodák z Dublinu uvedl 52 sprostými slovy za pět minut, když se obul do novinářů, kteří zkritizovali jeho trenérské praktiky.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud