10. listopadu 2008 • 17:24

Záložník Ipswiche oživil tragédii

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalista Ipswiche David Norris půjde před disciplinární komisi. Po vítězném gólu do sítě Blackpoolu si totiž nasadil imaginární želízka, kterými pozdravil bývalého spoluhráče Luka McCormicka.



Ten byl v říjnu odsouzen za dvojnásobné zabití a řízení v opilosti k sedmi letům vězení. Rodina poškozených se proti Norrisovu gestu okamžitě ohradila.

"Je to nechutné. Taková oslava šlape po památce mých dětí i po utrpení mého muže.

Norris si zaslouží pořádný trest. Co si o tom mají myslet ty tisíce diváků? Že je v pořádku se napít a pak zabíjet?" prohlásila Amanda Peaková, která jako jediná vyvázla z havárie bez zranění.

"Jestli mu chce něco vyřídit, ať zvedne telefon nebo za ním do vězení zajde. Já toho člověka nemohu mít ráda," dodala.
Fotbalista se za své jednání omluvil s tím, přesto bude muset před disciplinární komisi.

Norris s McCormickem odehráli společně šest sezon za Plymouth. I když Norris v létě odešel do Ipswiche, řada někdejších spoluhráčů mu v červenci šla na svatbu. Byl mezi nimi i brankář McCormick, který cestou zpátky usedl za volant ještě pod vlivem alkoholu.

Na dálnici potom ve stopadesátikilometrové rychlosti usnul a jeho třítunový vůz Range Rover zdemoloval auto s mladou rodinou Peakových. Otec vyvázl s těžkými zraněními, jeho dva synové zahynuli.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud