Pavel Janega
26. ledna 2009 • 17:12

Kohoutí cirkus

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tottenham baví fotbalový svět. Jenže ne svým fotbalovým umem, ale přehmaty. Těch se vedení londýnského klubu dopustilo v posledních letech mnohokrát. Jejich přestupová politika není vtipná snad jen pro vlastní fanoušky.



Jermaine Defoe. Malý, ale zato velmi rychlý a mrštný útočník. Tottenham se ho zbavil přesně před rokem. Pustil Defoea do Portsmouthu. Důvod? Španělský manažer Juande Ramos jej nezahrnul do svých plánů.

Pascal Chimbonda. Důrazný a spolehlivý krajní obránce. Dříve ho chtěly evropské velkokluby: Chelsea, Manchester United či AC Milán. Pak ale přestal nastupovat a v létě přestoupil do Sunderlandu. Proč? Ramos s ním nepočítal.

Dva přehmaty, dvě chyby. Šéfové Tottenhamu věřili svému kouči tak skálopevně, že Ramose poslechli úplně v čemkoli. I když později připustili, že neměli…

Přirovnejme celou situaci třeba k automobilům, ať už to zní jakkoli bizardně.

Dlouhá léta jezdíte se škodovkou. Stojí vám v garáži. Umýváte ji. Jezdíte s ní do práce či nakupovat. A pak za skvělou cenu vidíte lepší, hezčí, nablýskanější fáro.

Škodovky se bez rozmýšlení zbavíte za pár „šušní“. Pořídíte si nový auťák s vidinou lepší budoucnosti. Jenže po pár měsících ježdění přijdete na to, že motor drhne. Brzdy nebrzdí. A navíc spotřebuje mnohem více benzinu, než stará dobrá škodovka. A tak se rozhodnete vrátit do bazaru a své bývalé auto koupit zpět za menší peníze.

Že směšné? Takhle skutečně přestupová politika Tottenhamu Hotspur vypadá.

Jsou v ní vidět dva zásadní rozdíly – a to v manažerech. Zatímco Ramos se škodovky zbavil, Harry Redknapp ji koupil zpět. Přišel na to, že současným fotbalistům konkurence v podobě Defoea i Chimbondy chyběla.

A proto se oba vrací na místo činu. Opět navléknou bílý dres Tottenhamu, opět vyběhnout na stadion White Hart Lane. Před pár dny přestoupil Defoe, během pondělí stvrdil podpisem svůj transfer i Chimbonda.

Jsou zpět. A jsou vítáni. Příznivci věří, že se s nimi vrátí staré dobré časy v roli ofenzivního a totálního fotbalu. Jak moc je to reálné? Velmi. Veřejnost se shoduje, že kouč Redknapp pomalými krůčky vrací Tottenham mezi elitu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud