24. května 2009 • 10:36

Man. City nabízí za Adebayora stamiliony

Autor: Tomáš Bělonožník
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Blíží se léto a je jisté, že na přestupovém trhu bude opět živo. Manchester City už začal vybírat posily, tou první by měl být Emmanuel Adebayor, kanonýr londýnského Arsenalu, tvrdí anglický nedělník News of the World.



Částka, kterou by měl Arsenal za přestup obdržet, údajně přesahuje 630 milionů korun. Londýnský velkoklub dříve nabídky na prodej Adebayora ignoroval, trenér Wenger ale nedávno dostal novou motivaci. Na setkání s akcionáři se totiž dostal pod palbu tvrdé kritiky právě kvůli pětadvacetiletému útočníkovi, kterého vlastníci údajně označili za arogantního simulanta.

"Manchester dal svůj zájem jasně najevo a má připravené peníze," tvrdí teď zdroj blízký oběma stranám jednání. Jedním dechem ale dodává, že ještě nepadlo definitivní rozhodnutí: "Adebayorův odchod není jistý, ale je rozhodně pravděpodobnější, než minulý rok."

Současný držitel ocenění pro nejlepšího afrického fotbalistu roku chtěl přestoupit už loni v létě. Nakonec ale v srpnu podepsal čtyřletou smlouvu, která mu zajišťuje plat takřka 10 milionů korun měsíčně. V týmu patřícím šejku Mansúrovi by si bezpochyby ještě o něco polepšil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud