Pavel Janega
23. června 2009 • 09:42

Chelsea nabídla za Maicona 770 milionů!

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový trenér fotbalistů Chelsea Carlo Ancelotti preferoval koupi pravého beka Glena Johnsona z Portsmouthu. Ten ovšem návrat na Stamford Bridge odmítl a vydal se do Liverpoolu. Dalším cílem „blues“ je brazilský obránce Interu Milán Maicon.



Kvalitu a schopnosti Maicona mohou fanoušci v současné době ocenit na Poháru FIFA, na němž patří k nejlepším mužům brazilského výběru.

V uplynulém ročníku na něj spoléhal také milánský Inter, kde se doposud řadil ke klíčovým hráčům. V poslední době má ale s vedením klubu nevyjasněné sporty.

Prezident Massimo Moratti v pondělí deklaroval, že nebude ve svém celku držet nikoho, kdo chce odejít. „Pokud Maicon a Zlatan Ibrahimovič nechtějí zůstat, mohou jít,“ prohlásil.

Maicon si přitom na svůj pobyt v Interu nikdy veřejně nestěžoval. Podle slov agenta Antonia Calienda je spokojený. Nejvyššímu představiteli milánského velkoklubu Morattimu však vadí, že hráč ani jeho zástupci nikdy nedokázali popřít jakoukoliv spekulaci o jeho přestupu.

„To není možné,“ brání se agent Caliendo. „Pokud dorazí finančně výhodná nabídka, všechno se dá koupit a stejně tak prodat.“

Nepřímo narážel na zájem Realu Madrid a londýnské Chelsea, která podle informací britského listu Sun nabídla za Maicona 25 milionů liber, což je zhruba 770 milionů korun.

„Věřím, že pro trenéra Ancelottiho je Maicon jeden z největších cílů na letním přestupovém trhu. Hráč je připraven naslouchat všem nabídkám,“ doplnil Caliendo.

Není vyloučeno, že nabízená částka půjde dolu. Kouč Interu José Mourinho projevil zájem o dva hráče londýnského klubu – záložníka Deka a stopera Ricarda Carvalha. Pokud se je rozhodne Ancelotti pustit, mohlo by dojít k částečné výměně.

K jednání mezi kluby ale zatím nedošlo. Chelsea v minulých dnech lanařila zpět Glena Johnsona, který však návrat odmítl.

Během svého čtyřletého působení v týmu „blues“ se totiž nedokázal natrvalo prosadit do základní sestavy, a tak raději dal přednost Liverpoolu - více zde »

V minulé sezoně nastupoval na pravém kraji obrany Chelsea Portugalec José Bosingwa, jenž po roce opět s největší pravděpodobností změní dres. Intenzivní zájem o jeho služby projevuje německý gigant Bayern Mnichov.

Téměř jisté je, že v klubu nezůstane ani jeho krajan Paulo Ferreira.

355040:gallery:true:truePosílí Chelsea i Bruno Alvés?

Stejnou částku 25 milionů liber jsou „blues“ připraveni vyplatit také Portu za robustného stopera Bruna Alvése. Ten se už podle svého otce rozhodl portugalskou ligu opustit a hledá si zahraniční angažmá.

„Je jasně dané, že z Porta odejde. Bruno je sice v klubu šťastný, má vynikající smlouvu, ale pro něho samotného bude lepší přestup,“ uvedl hráčův otec Washington Alvés.

Obránce Alvés by mohl na pozici stopera nahradit právě Ricarda Carvalha, který před několika týdny projevil zájem změnit dres. A je na odchodu do Interu Milán.

I v tomto případě se však bude Chelsea přetahovat o Alvése s Realem Madrid. Ten se hráče pokoušel podepsat už v zimním přestupovém období.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud