9. července 2009 • 17:19

Pořád jen prachy. Šílené, stěžuje si Benítez

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už to nemůže vystát. Manažer Liverpoolu Rafael Benítez si stěžuje na přehnané utrácení evropských velkoklubů. „To jsou pořád jen samé peníze, peníze, peníze. A teď musíme tvrdě pracovat,“ zlobí se.



Podle Beníteze je současný přestupní trh doslova šílený. Naráží tím na utrácení Manchesteru City, který si díky tučným dotacím od arabských šejků může pořídit prakticky kohokoliv.

Liverpool ve čtvrtek představil novou posilu Glena Johnsona, za kterého Portsmouthu vysázel 17 milionů liber. „I tato částka je zapříčiněna díky divokému a přehnanému nakupování ostatních klubů,“ tvrdí španělský kouč.

Ten se také diví, že některé celky dokáží utrácet i přesto, že světu vládne ekonomická krize.

Manchester City nalákal na peníze anglického reprezentanta Garetha Barryho, o něhož mimo jiné Benítez stál dlouhé roky, a útočníka Santa Cruze.

Navíc jedná s Tevezem a Eto’ovi slíbil, že by z něj po přestupu udělal nejlépe placeného fotbalistu planety.

„Musíme platit velké peníze, protože současný trh je naprosto šílený. To jsou teď pořád jen peníze, peníze, peníze,“ zuří Benítez.

„Za Johnsona jsme museli zaplatit hodně, protože hodně věcí se změnilo. Na tuto situaci jsme se museli adaptovat. Manchester City a ostatní velkokluby utrácejí obrovské peníze, takže o to víc musíme tvrdě pracovat," dodal.

Liverpool ovšem nepatří mezi kluby, které by zrovna šetřily. Každoročně utrácí za posily miliony. Ta nejdražší, Fernando Torres, stála klub 30 milionů liber.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud