13. července 2009 • 09:47

Liverpool: Přijít mohl Owen, odejít Torres

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohlo dojít k zajímavé rošádě útočníků, ale nakonec zůstala ofenziva Liverpoolu stejná. Manažer Rafael Benítez přiznal, že obdržel velkou nabídku na Fernanda Torrese a měl zájem podepsat Michaela Owena.



O budoucnosti Fernanda Torrese se začalo spekulovat pár týdnů po konci sezony. Situaci kolem španělského bijce sondovaly celkem čtyři kluby – Chelsea, Manchester City, Manchester United a Real Madrid.

I kouč Benítez přiznal, že mu na stole leželo několik nabídek. Ovšem jen chvilku, hned je totiž odmítl. „Obdrželi jsme zajímavé nabídky na některé klíčové hráče, mezi nimiž byl i Torres. Ale od počátku jsme měli jasno v tom, že když přijde zájemce, řekneme NE,“ uvedl trenér Liverpoolu.

„Důležitou věcí bylo, že Fernando chtěl zůstat. Všichni to sice věděli, ale ani to nezastavilo kluby, aby se ho pokusily nalákat. Všem jsme odmítnutím těchto nabídek dali jasně najevo, že Liverpool je silný tým a že se chce zlepšovat. A to nedokážeme prodejem našich nejlepších fotbalistů,“ podotkl Benítez.

Může se jen spekulovat, jaký klub konkrétní nabídku poslal. Ze čtyř jmenovaných celků se teoreticky nabízí Chelsea a Manchester City. Real Madrid totiž vypadl ze hry po nákupu Karima Benzemy a Manchester United zase získal Michaela Owena.

Michael OwenFoto ARCHIV SPORT

Kolem Owena kroužil i Liverpool. Benítez byl v kontaktu s jeho agenty a měl zájem přivést ho zpět. Anglický útočník se však nakonec rozhodl, že se nevrátí. Na Anfield Road by totiž neměl jistotu, že by hrál pravidelně.

„Pokud hraje Gerrard s Torresem, nemáte moc místa pro jiné hráče. Proto u nás nepochodil ani Robbie Keane. Každý chce hrát, aby se dostal na světový šampionát. Ale jen těžko všem fotbalistům vysvětlíte, že někteří z nich nemůžou nastoupit,“ vysvětlil Benítez.

Útok Liverpoolu tak pravděpodobně zůstane pro příští ročník beze změn. Maximálně přijdou talentovaní střelci, kteří by se o místo v sestavě mohli přihlásit za pár let. V prvním týmu v tuto chvíli jsou Torres, Voronin, Kuijt, Babel a N’Gog.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud