5. srpna 2009 • 14:43

Ferguson odepsal Liverpool: Titul nezíská

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo vyhraje Premier League? Před startem soutěže těžko předvídat. Každopádně manažer Manchesteru United Sir Alex Ferguson má jasno v tom, že Liverpool slavit titul nebude. „Pravděpodobnější je, že trefím v golfu hole in one,“ vzkázal.



375506:gallery:true:true
Podle Fergusona ohrožuje Manchester United pouze londýnská Chelsea, kterou pomalu přestavuje nový kouč Carlo Ancelotti.

Liverpool, největší rival, prý nemá šanci.

„Budou to mít strašně složité. Každý je už dobře zná,“ řekl Ferguson na golfovém turnaji celebrit British Par 3.

V loňské sezoně přitom Liverpool měl fazónu jako hrom. V lize do poslední chvíle dýchal na záda United, v Lize mistrů došel až do semifinále.

„Pravděpodobně prožili nejlepší sezonu za posledních dvacet let, ale stejně na nás ztráceli čtyři body,“ zůstává v klidu zkušený kouč.

United se obávají jiného protivníka – a to Chelsea. „Bude největší hrozbou. Carlo Ancelotti zavádí v týmu potřebné změny, protože chce hrát stejným stylem jako v AC Milán. S ním vyhrál dvakrát Ligu mistrů. Takže proč by to měl měnit?“ vysvětluje Ferguson.

Manchester čeká v nadcházející sezoně těžká zkouška. Klub opustily dvě hvězdy Carlos Tevez a hlavně nejlepší fotbalista planety Cristiano Ronaldo, jenž zamířil za velké peníze do Realu Madrid.

Ferguson přiznává, že v určitých chvílích tyto odchody United pocítí. „Jejich góly nám budou chybět,“ říká. Zároveň ale věří, že Teveze i Ronalda dokáže nahradit dravé mládí a posily v podobě Obertana či Owena.

Vrátí se Beckham?

David BeckhamFoto ČTK/AP

Do Manchesteru United by navíc mohla zavítat někdejší ikona klubu David Beckham, kterého američtí vlastníci přemlouvají k návratu. Ovšem ne proto, aby hrál. United by chtěli jeho reklamní tvář využít pro komerční účely.

Velký návrat na Old Trafford by se mohl uskutečnit poté, co 34letý fotbalista ukončí profesionální kariéru. Značka „Beckham“ by posílila marketing klubu po celém světě, zejména pak na Dálném východě.

„Zatím se o tom jen šeptá, ale Beckham bude navždycky součástí rodiny United,“ tvrdí zasvěcený zdroj listu The Sun. „Klíčový marketingový nástroj Cristiano Ronaldo odešel a tuhle mezeru by mohl vyplnit právě David, tedy až skoncuje s fotbalem.“

To může nastat nejdříve za dva roky. Beckham totiž na fotbalový důchod nemyslí, obléká dres LA Galaxy a rok by se rád zúčastnil světového šampionátu. Navíc je neustále spojován s přestupem do Evropy. Zájem mají AC Milán a Chelsea.

Alex Ferguson a David Beckham
Alex Ferguson a David Beckham

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud