Karel Häring
3. března 2010 • 11:29

Ramsey: Třetí obět (ne)vinného stopera

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři hráči v týmu Anglie budou strhávat největší pozornost při dnešním přípravném duelu Anglie s Egyptem: Wayne Rooney díky mimořádné formě, John Terry kvůli sexuální aféře a, nečekaně, Ryan Shawcross.



Obránce, jenž způsobil Aaronu Ramseymu z Arsenalu vážné zranění. Jak se mladý bek vyrovná s vědomím, že mladému protihráči výrazně zkomplikoval kariéru?

Anglie dnes v londýnském Wembley podstoupí přípravu s vítězem Poháru afrických národů Egyptem.

A pro Ryana Shawcrosse, obránce Stoke City, to měl být jeden z nejhezčích dnů v životě. Vždyť si může odbýt premiéru v dresu Albionu.

Nešťastný obránce tvrdým zákrokem zranil talentovaného RamseyhoFoto Int.


Jenže dvaadvacetiletý bek by nyní spíš potřeboval slyšet rady psychologů než taktické pokyny z úst Fabia Capella (a to se ještě musel na utkání s reprezentací připravovat v tréninkovém středisku Arsenalu, kde jej asi neviděli rádi).

Italský kouč jej povolal i navzdory nedělnímu incidentu, při němž přivodil Aaronu Ramseymu dvojnásobnou zlomeninu. Podle anglických médií dokonce „Don Fabio“, jak je trenér přezdíván, odložil oznámení nominace o čtyřicet minut, aby se ještě podíval na záznam zákroku.

VIDEO: Fotbalová hrůza. Ramseymu zlomili nohu »

Obavy z negativních reakcí veřejnosti a otřesená psychika samotného hráče jej na chvíli zviklaly, ale nakonec Shawcrosse povolal.

Zřejmě i proto, že kromě sympatií a přání brzkého uzdravení vyjádřených devatenáctiletému Velšanovi Ramseymu adresovala řada lidí i slova útěchy autorovi faulu, jenž opouštěl hřiště po červené kartě v slzách a zdrceného jej musela domů odvézt máma.

Shawcrossovi, jenž v dorosteneckém věku strávil šest let na Old Traff ord, dokonce v neděli po finále Carling Cupu zavolal sir Alex Ferguson, trenér Manchesteru United, a vyjádřil mu podporu.

Ošklivé zranění Aarona Ramseyho z Arsenalu
Video se připravuje ...


„Mimo jiné mu řekl, že by neměl reprezentaci vynechat. Ryan to velmi ocenil,“ poodhalil část hovoru kouč Stoke Tony Pulis. „Sir Alex viděl ten incident a věří – stejně jako já – že to byla nehoda, nikoliv úmysl.“

Na obhajobu mládežnického reprezentanta jeho zastánci připomínají, že viděl teprve první červenou kartu v profesionální kariéře. Jenže ve skutečnosti to nebyl první zákrok, kterým Shawcross poslal někoho do nemocnice.

Na pomyslnou pažbu by si už mohl jako voják dělat zářezy za sestřelené protivníky. V roce 2007 vyřadil Francise Jefferse, hráče Sheffi eldu Wednesday, jeho skluz zezadu na tři měsíce.

Ramsey utrpěl v utkání se Stoke velmi vážné zranění. Ramsey utrpěl v utkání se Stoke velmi vážné zranění.Foto Reu


I tehdy, stejně jako v sobotním případě, se jej zastávali trenéři, konkrétně asistent David Kemp s tím, že faul nebyl úmyslný.

A Emmanuel Adebayor si ještě z dob působení v Arsenalu pamatuje, jak mu tento obránce (šlapákem zezadu) okolíkoval achillovku, třebaže už stál mimo hřiště a míč byl v autu. Nehrál pak tři týdny.

Jakou tvář ukáže „voják“ Shawcross dnes, pokud ve Wembley nastoupí?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud