13. března 2010 • 20:50

Drogba zářil a Chelsea je zpátky v čele

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Chelsea porazili v londýnském derby West Ham United 4:1 a vrátili se na první místo tabulky anglické ligy. Dvakrát se v zápase trefil kanonýr Pobřeží slonoviny Didier Drogba, který ve čtvrtek obdržel cenu pro nejlepšího afrického fotbalistu za loňský rok.



Stejně bodů, ale o jeden odehraný zápas navíc, má druhý Arsenal, který porazil brankou Bendtnera z nastavení oslabený Hull 2:1.

V brance domácí Chelsea, která přivítá v úterním odvetném osmifinále Ligy mistrů Inter Milán, musel kvůli zranění Petra Čecha a Hilária nastoupit ke své ligové premiéře za "Blues" třetí brankář Turnbull.

Čechův náhradník Turnbull při premiéře nezklamal >>

Domácí se radovali už v 16. minutě, kdy Maloudův centr proměnil razantní hlavičkou brazilský stoper Alex. Hosté však vyrovnali za další čtvrt hodiny díky nechytatelnému voleji záložníka Parkera. Svěřenci trenéra Ancelottiho se vzpamatovali až v druhém poločase, ve kterém vstřelili další tři branky.

Jedenáct minut po přestávce se dvacátým ligovým gólem v sezoně prosadil nejlepší střelec týmu Drogba, jenž hlavičkoval po centru Maloudy. Francouzský záložník se představil v roli střelce v 77. minutě, kdy zvýšil. V poslední minutě dorazil Lampardovu střelu Drogba a ztrácí na vedoucího Rooneyho v tabulce střelců už jen dva zásahy.

Arsenal vyhrál páté ligové utkání za sebou. Do vedení ho poslal ve 14. minutě Aršavin, Hull vyrovnal za čtvrt hodiny po Bullardově penaltě. Důležitý moment přišel v nastaveném čase první půle, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí kapitán Boateng. Hosté, v jejichž záloze nenastoupil kvůli problémům s tříslem Tomáš Rosický, se z drtivého tlaku v posledních dvaceti minutách dlouho nedokázali prosadit. Z mnoha šancí skóroval až ve třetí minutě nastavení dánský útočník Bendtner, jenž navázal na hattrick z úterního osmifinále Ligy mistrů proti Portu.

Tottenham porazil i díky dvěma brankám ruského útočníka Pavljučenka Blackburn 3:1 a po třetí výhře za sebou udržel čtvrté místo. Skóre otevřel v nastavení prvního poločasu nejlepší střelec domácího celku Defoe svou sedmnáctou ligovou brankou v sezoně. Deset minut po přestávce zdvojnásobil náskok "Kohoutů" Pavljučenko.

Obránce Samba sice deset minut před koncem snížil, ale výhru Tottenhamu pojistil pět minut před koncem znovu ruský útočník. Pavljučenko potvrdil svou střeleckou formu - v posledních šesti soutěžních zápasech dal osm branek.

Anglická fotbalová liga - 30. kolo:
Tottenham - Blackburn 3:1 (55. a 85. Pavljučenko, 45.+1 Defoe - 80. Samba),
Birmingham - Everton 2:2 (26. Jerome, 52. Gardner - 19. Anichebe, 22. Yakubu),
Bolton - Wigan 4:0 (10. Elmander, 48. K. Davies, 53. Muamba, 69. M. Taylor),
Burnley - Wolverhampton 1:2 (73. Thomson - 26. Jarvis, 47. vlastní Carlisle),
Chelsea - West Ham United 4:1 (56. a 90. Drogba, 16. Alex, 77. Malouda - 30. Parker),
Stoke - Aston Villa 0:0,
Hull - Arsenal 1:2 (28. Bullard z pen - 14. Aršavin, 90.+3 Bendtner).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud