14. března 2010 • 16:42

Rooney zařídil dvěma góly vítězství United

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglický fotbalista Wayne Rooney je k nezastavení. Dvěma góly zařídil Manchesteru United vítězství 3:0 nad Fulhamem a návrat do čela Premier League. Pořadí střelců anglické ligy tak vede s 25 zásahy a sbírku soutěžních gólů v sezoně rozšířil již na 32.



Rooney tak ztrácí již jen deset přesných tref na rekordní výkon Cristiana Ronalda ze sezony 2007/08 a podle trenéra Alexe Fergusona Portugalcových 42 soutěžních gólů překoná. "Nedávno jsem říkal, že je nemožné, aby někdo další dal 42 gólů. Teď svůj výrok musím změnit. Jestli to někdo dokáže, tak Rooney," řekl Ferguson stanici Sky Sports.

"Ztrácí deset gólů, v lize ho čeká ještě osm zápasů a v Lize mistrů možná až pět. To je 13 zápasů na deset branek. Uvidíme, jak se mu povede, je to pro něj výzva, ale rozhodně na něj kvůli tomu tlačit nebudu. Já jsem rád i za to, že se dostal přes 30 gólů," dodal Ferguson.

O výhře Manchesteru rozhodl Rooney již 25 vteřin po začátku druhé půle, kdy mu Nani přihrál mezi třemi obránci a současný král evropských střelců chladnokrevně poslal míč přesně k tyči. Šest minut před koncem pak Berbatov skvěle zpracoval dlouhý pas a připravil Rooneymu druhý gól. Třetí dal bulharský útočník sám.

Právě bulharský fotbalista byl podle Fergusona hvězdou zápasu. "Rooney těží z práce Berbatova, který pracuje skvěle. Je to velmi inteligentní hráč, dokáže podržet míč a poslat ho spoluhráčům. To ukázal při druhém gólu. Pak dal gól sám, což je pro něj moc důležité," ocenil zkušený trenér.

Fergusona rovněž potěšilo, že si Manchester znovu vylepšil skóre, které může být v boji o titul hodně důležité. "Zatím to vypadá, že letos bude sezona nejvyrovnanější v historii. Proto musíme myslet i na skóre, které rozhoduje v případě bodové rovnosti. Teď máme před Chelsea náskok čtyř branek, chtělo by to ale tak čtrnáct," dodal Ferguson, jehož svěřenci vedou tabulku o dva body před Chelsea a Arsenalem, přičemž Chelsea má zápas k dobru.

Fulham sice předvedl sympatický výkon, na rozjetý Manchester to však nestačilo. Na hřišti soupeře čeká na vstřelenou branku již 455 minut. Naopak Manchester doma neinkasoval již sedm zápasů a celkem 699 minut od zápasu s Aston Villou, který se hrál 12. prosince.

Anglická fotbalová liga - 30. kolo:

Manchester United - Fulham 3:0 (46. a 84. Rooney, 89. Berbatov)
Sunderland - Manchester City 1:1 (9. Jones - 90.+2 A. Johnson)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud