23. března 2010 • 09:50

V Chelsea bude čistka: Kouč Ancelotti ven?!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mluví se o radikálních změnách, o pohybu v hráčském kádru, o spoustě vyhazovů. Nikdo ze zaměstnanců Chelsea si nemůže být ničím jistý. Dokonce ani trenér Carlo Ancelotti, dosud muž s neotřesitelnou pozicí. Roman Abramovič, majitel londýnského klubu, chystá nevídanou čistku.



Zástupci Chelsea před sezonou prohlašovali, že sezona bude úspěšná jen tehdy, pokud získají trofej Ligy mistrů nebo anglické Premier League. Ovšem v první jmenované soutěži skončili v osmifinále. V lize žádná sláva: třetí místo a čtyři body ztráta na Manchester United. „Teď jsou favority na titul oni,“ přiznal i trenér Carlo Ancelotti po remíze s Blackburnem (1:1).

Nebylo divu, že se Roman Abramovič po vynaložení velkých finanční investic naštval a svolal mimořádnou poradu. Na ní chtěl objasnit důvody nepovedených výkonů a výsledků. Poté zaměstnanci klubu, kteří si nepřáli být jmenováni, do britského tisku vyzradili, že se chystá něco velkého. Čistka snad na všech pozicích.

Nejprve se mluvilo o tom, že se nebude týkat jednoho muže – Ancelottiho. Ale podle dnešního vydání daily Mirror si ani on nemůže být jistý tím, že fotbalisty Chelsea povede v následující sezoně. „Je pod velkým tlakem,“ píše list. „Zejména podle toho, že v posledních jedenácti zápasech ve všech soutěžích zaznamenal jen pět výher.“

Mirror také napsal, že Ancelotti musí v příštích pěti utkáních zvítězit, jinak prý skončí. Zítra začíná proti Portsmouthu, hraje na hřišti Manchesteru United a dvakrát se utká s Aston Villou, včetně semifinálové bitvy FA Cupu. Nic lehkého, ale v těchto bojích se rozhodne o budoucnosti Chelsea.

Abramovič není spokojen s tím, že Ancelotti a jeho svěřenci nejsou schopni zareagovat na závažnost situace, a pak třeba proti Blackburnu dohrají druhý poločas s neškodným a vlažným výkonem. To údajně svědčí o jejich nedostatku touhy a zapálenosti pro hru.

Na obranu Ancelottiho se musí dodat, že kvůli zraněním přichází o velké hráče. Chybí dlouhodobí marodi jako Michael Essien, José Bosingwa či Ashley Cole. Do toho se zranil Branislav Ivanovič, jenž pravděpodobně vynechá zbytek sezony. Italského kouče tak může potěšit alespoň návrat Petra Čecha, který by měl už ve středu proti Portsmouthu nastoupit.

Carlo Ancelotti a Michael Ballack.
Carlo Ancelotti a Michael Ballack.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud