17. února 2012 • 14:48

S Čechem počítáme, ujistila Chelsea. Podepíše nový kontrakt?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chelsea čeká v létě zemětřesení, nepřímo slibuje kouč André Villas-Boas. Pokud portugalský trenér na lavičce zůstane, chystá v kádru rozsáhlé změny. Cílem je omladit tým a vytvořit "novou Chelsea". Budou se změny týkat i gólmana Petra Čecha? "Toho chceme," ujišťuje vedení. Zároveň ale stále nedošlo k podepsání nové smlouvy, která Čechovi vyprší na konci příštího roku.



Český gólman je v klubu od roku 2004, tehdy za 7 milionů liber přestoupil z francouzského Rennes. Od doby, kdy na Stamford Bridge přišel, stabilně chytá jako týmové jednička.

Devětadvacetiletý brankář momentálně jedná o novém kontraktu, stávající mu vyprší na konci roku 2013.

Čech by rád podepsal novou, dlouhodobou smlouvu až do roku 2017, k dohodě zatím nedošlo. "S klubem si sedneme v únoru, kdy bude více času," prohlásil v nedávném rozhovoru pro deník Sport Čech.

Objevily se spekulace, že reprezentační gólman by mohl Stamford Bridge opustit. Ostře se do něj pustil mladíček Thibaut Courtois, jako o možném nástupci se hovořilo také o  Igor Akinfejevovi.

"Jestli bych měl někam jít, tak by mě lákala Barcelona," přiznal Čech. Jeho odchodu by nahrávalo i to, že Villas-Boas plánuje v létě rozsáhlé změny. Klub už opustili útočník Anelka a stoper Alex, v létě může dojít na další zkušené borce (Drogba, Kalou, Essien).

Podle posledních vyjádření se ale Chelsea opory v brance a jednoho z nejzkušenějších hráčů týmu zbavit nehodlá. "Pořád je naším gólmanem číslo jedna, počítáme s ním," vyjádřilo se vedení klubu pro britská média.

Z několika stran jsem v Chelsea slyšel ubezpečení, že Petr je pro ně priorita a že chtějí, aby zůstal,“ tvrdí hráčův agent Viktor Kolář.

Stejně jako s Čechem počítá Chelsea i s Danielem Sturridgem, talentovaným útočníkem. Villas Boas před ním momentálně upřednostňuje dvojici Drogba, Torres, proto se spekulovalo o jeho odchodu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud