17. září 2012 • 13:13

Svého Limberského má i Manchester United. Simulanta Welbecka

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Průnik s míčem do vápna, pád k zemi bez přispění soupeře, nesprávně odpískaná penalta. Že je vám tenhle scénář po zápase Plzeň - Sparta povědomý? Nejste v tom sami, podobnou podívanou nabídla o víkendu i slavná Premier League v zápase Manchesteru United s Wiganem.



Jeden je útočník Manchesteru United, druhý levý bek Viktorie Plzeň. Ale po víkendových zápasech jejich týmů přesto Dannyho Welbecka s Davidem Limberským něco spojuje. Oba ve vápně soupeře a bez přispění faulu bránícího hráče padali a padali, až si vypadali vymyšlenou penaltu.

Českou ligu nadzvedl způsob, jakým se Viktoria Plzeň vyhoupla do čela tabulky. V sobotním šlágru hostila Spartu a vítězství 1:0 zařídil Pavel Horváth.

Jenže z penalty, která neměla být. Nafilmovaným pádem ji totiž vykouzlil Limberský a sudí Matějek se jím nechal velice ochotně očarovat.

Podobný podvod zažila ve stejný den i anglická Premier League. Manchester United nakonec rozstřílel Wigan 4:0, bezbrankový první poločas ale zastínila nasimulovaná penalta, o kterou se postaral manchesterský mladík Danny Welbeck.

Ten si na levé straně hřiště seběhl pro dlouhý pas a pronikl až do vápna, tam proti němu vyběhl brankář Wiganu Ali Al-Habsi. Sudí následný zákrok posoudil jako střet a gólmanův faul – jenže Al-Habsi se Welbecka ani nedotkl!

Narozdíl od plzeňského skandálu však ten anglický neměl hořký finiš v podobě proměněné penalty. Rozzuřené fotbalisty Wiganu totiž mohla mírnit skutečnost, že Al-Habsi kop Javiera Hernándeze zneškodnil.

To však nelze říct o dalších pokusech Manchesteru United ve druhém poločase. Ten totiž po přestávce svou hanbu alespoň trochu odčinil čtyřmi regulérními góly. Narozdíl od Plzně.

VIDEO: Simulace útočníka United Dannyho Welbecka

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud