20. října 2012 • 08:45

Chuligán vběhl na hřiště a natáhl gólmanovi! Jsou to zvířata, říká kouč

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Anglický fotbal bývá dáván za vzor bezpečnosti a profesionality pořadatelů, tentokrát se však ostrovní fanoušci ani strážci pořádku nevyznamenali. V zápase druhé ligy mezi Sheffieldem Wednesday a Leedsem United vběhl na hřiště šílený chuligán a napadl brankáře domácích Chrise Kirklanda!



Mohli slavit vyrovnání, které jim přineslo bod. Místo toho fanoušci Leedsu zadělali sobě i klubu na pořádné problémy. V 77. minutě pátečního utkání druhé anglické ligy na hřišti Sheffieldu Wednesday vstřelil Michael Tonge gól na 1:1 a mezi příznivci hostujícího celku rozpoutal šílenství – doslova.


Několik rozjívených chuligánů totiž vběhlo na hřiště, jeden z nich si to zamířil do vápna domácích. Zezadu přiběhl k nicnetušícímu brankáři Chrisu Kirklandovi a jednu mu "natáhl"!

Někdejší gólman slavného Liverpoolu a v jednom startu i anglické fotbalové reprezentace šel po ráně rozdivočeného útočníka k zemi a musel být ošetřován.

"Jsou to zvířata. Měli by jim zakázat jezdit s týmem na venkovní zápasy," odsoudil nepochopitelný čin kouč Sheffieldu Wednesday Dave Jones. "Myslel jsem, že tohle z našeho fotbalu zmizelo před dvaceti lety."

VIDEO: Chuligán napadl brankáře Kirklanda

Jonesův tým naštěstí přišel pouze o vedení a nikoliv o gólmana, Kirkland po ošetření zápas dochytal. "Ale po zápase byl v šatně stále dost otřesený," dodal Jones.

Podobně se k útoku šíleného chuligána postavil trenér Leedsu Neil Warnock. "Nevadí mi vyhrocená atmosféra, ani když to na hřišti jiskří, ale něco takového k fotbalu nepatří," prohlásil. "Bylo to naprosto ubohé, měli by ho chytit a šoupnout do vězení."

Warnock však přesto nechal své svěřence jít po zápase zatleskat a poděkovat fanouškům. "Proč? Že nám rozmlátili stadion? Za to, že nám zmlátili brankáře?" nechápal svého protějška kouč Jones.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud