Pavel Hartman
21. října 2012 • 04:01

Kapitán Čech zářil: Vychytal Tottenham a Chelsea vyhrála

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ VIDEA Z PREMIER LEAGUE | Kapitán Čech triumfoval v nádherné přestřelce. Chelsea v ní vyhrála na trávníku Tottenhamu 4:2 a potvrdila tím jasnou dominanci v Premier League. Podívejte se na sestřihy ze zápasů anglické ligy.



Natáhl se k tyči a gólovou střelu vytáhl na roh. Za chvíli mohl se spoluhráči bouřlivě slavit. Tohle opravdu stálo za to! Petr Čech dovedl s kapitánskou páskou na paži, kterou převzal od distancovaného Terryho, Chelsea k prvnímu ligovému vítězství na hřišti Tottenhamu od roku 2005.

Hosté toho dosáhli v zápase, ve kterém se dvakrát totálně obrátilo skóre. Ale hlavně – hrál se fotbal jako řemen.

VIDEO: Sestřih utkání Tottenham - Chelsea

Sestřih utkání 8. kola utkání anglické Premier League mezi Tottenhamem a Chelsea
Video se připravuje ...

„Byl to úžasný zápas. Velký fotbal s množstvím vynikajících individuálních výkonů. Ale vítěz musí být jen jeden a tím byla Chelsea. I když vůči Tottenhamu je to trochu nefér, bylo to opravdu nádherné utkání,“ glosoval to pro BBC David Pleat, bývalý manažer Tottenhamu.

Útočná show musela vzít každého za srdce. Od začátku do konce neuvěřitelné tempo. Padlo šest krásných gólů. Diváci viděli celkem 34 střel a jen pouhých 15 faulů. Přitom oba týmy bojovaly jako o život. Aby ne, když šlo o derby, o body na špici tabulky a taky o čest. Domácí trenér Andre Villas Boas se totiž postavil proti Chelsea poprvé od doby, kdy byl z její lavičky vyhozen.

Nakonec se satisfakce nedočkal. I když k ní byl blízko, neboť po půli Tottenham během deseti minut otočil skóre z 0:1 na 2:1. Nejprve obrana Chelsea i Petr Čech maličko zaváhali při centru do malého vápna, čehož využil stoper Gallas k vyrovnání. Pak nechytatelně pálil Defoe po brilantní přihrávce (nebo střele?) rychlonožky Lennona.

Jenže Čech a jeho spoluhráči si tenhle menší oddechový čas bohatě vynahradili. Česká brankářská jednička zlikvidovala „tutovky“ Sigurdssonovi i Defoemu. Jeho kamarádi v poli už tak dynamickou hru ještě víc zrychlili a převrátili stav thrilleru opět na svou stranu.

Všechno režíroval Juan Mata. Subtilní Španěl dvakrát zakončil skvělé přímočaré akce sám, čímž poprvé v anglické lize vstřelil za zápas dvě branky a navrch přidal geniální asistenci před prázdnou bránu střídajícímu Sturridgeovi.

Příklad z téhle parádní kovkobojky si o chvíli později vzal Manchester United: na Old Trafford zdolal Stoke City 4:2, když zkraje prohrával po vlastním gólu Rooneyho 0:1. Sám Rooney se pak dvěma brankami vykoupil.

To nic nemění na tom, že Chelsea vede Premier League o čtyři body před oběma týmy z Manchesteru.

Edin Hazard, Juan Mata. Dvojice záložníků, která řídí útočné manévry Chlesea
Edin Hazard, Juan Mata. Dvojice záložníků, která řídí útočné manévry Chlesea

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud