30. ledna 2013 • 09:09

Sbohem, synu! Balotelli je jako moje dítě, bude se mi stýskat, říká Mancini

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Problémový hráč. Nemá to v hlavě v pořádku. Jednou dá nádherný gól, pak se nechá vyloučit. Rachejtle v koupelně. To všechno je Mario Balotelli. A nejen proto byl pro fanoušky Manchesteru City kontroverzní postavou, jejíž odchod do AC Milán nebude sborově oplakáván. Své zastánce však má. Jedním z těch, kdo jeho přestup neuvítal, je i trenér City Roberto Mancini.



"Jsme z jeho odchodu velice smutní, Mario byl pro nás důležitý hráč. S ním v týmu jsme vyhráli Premier League i Anglický pohár," prohlásil kouč úřadujících šampionů Roberto Mancini poté, co se Manchester City a AC Milán dohodly na přestupu Maria Balotelliho do italské Serie A.

Dost možná tím prohlášením hodně fanoušků překvapil. Vždyť seznam Balotelliho úspěchů se krčí ve stínu kontroverzních okamžiků, ve kterých hrál dvaadvacetiletý italský reprezentant hlavní roli.

Ať už to byly někdy neuvěřitelné kousky zakončené červenou kartou na hřišti, nebo především prapodivné výstřelky mimo něj. Jen vzpomeňte na Balotelliho házení šipek po hráčích mládežnického týmu. Nebo na ohňostroj v koupelně.

Což o to, Balotelli často bavil nejen fotbalem, ale fanoušci City by takovou zábavu jistě rádi vyměnili za vyrovnané výkony a žádné excesy. Zřejmě i proto nebudou jeho odchod do AC Milán příliš oplakávat.

To kouč Mancini za svým svěřencem téměř pokaždé bez výhrady stál. "Mario je jako moje dítě. Můžete se na něj zlobit, ale stejně vás to brzy přejde," vysvětlil italský trenér. I jemu ale někdy ujely nervy, třeba když se nedávno s Balotellim pohádal a málem popral na tréninku. Jenže rebel šéfovu důvěru nikdy úplně neztratil.

"Je to fantastický hráč, ale přestup do Itálie mu pomůže. Může být s rodinou a v Miláně se vypracuje v jednoho z nejlepších fotbalistů na světě," prorokuje Mancini. Minimálně prostor k tomu mladý útočník dostane, na pátém místě tabulky se trápící AC Milán bude vděčný za jakoukoliv posilu zvučného jména.

"Bude to pro Maria nejlepší, tu šanci si zaslouží," uzavírá Mancini. Balotellim nesčetněkrát zklamaní fanoušci Manchesteru City by však se svým trenérem souhlasili asi jen těžko.

Manažer Manchesteru City Roberto Mancini rebela Balotelliho vždy podržel
Manažer Manchesteru City Roberto Mancini rebela Balotelliho vždy podržel

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud