16. dubna 2013 • 11:20

United pustí Rooneyho do PSG! Neprodávejte mě, prosí útočník

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle transfer nabývá čím dál reálnějších obrazů. Wayne Rooney se v létě přestěhuje do PSG! Informaci zveřejnil Michel Moulin, bývalý sportovní poradce pařížského klubu. Sedmadvacetiletá ikona Manchesteru United ale k pařížským šejkům podle informací britských médií nechce. List Daily Mail píše o tom, že Rooney by na Old Trafford v létě rád podepsal nový kontrakt.



Bohatí katarští šejci si dělají zálusk na další velkou posilu. Majitelé PSG nezastírají, že by anglického forvarda rádi získali. Spolu s Rooneym prý chtějí přivést i portugalského záložníka Naniho, za oba United nabízí 40 milionů liber (1,3 miliardy korun).

"Přestup Rooneyho je hotový. Mám informaci z věrohodných zdrojů a říkám vám, že od léta bude hráčem PSG," prohlásil někdejší sportovní poradce klubu Michel Moulin pro televizní kanál French TV.

Sedmadvacetiletého anglického reprezentanta do Paříže lákají i největší hvězdy týmu, kapitán Thiago Silva a Zlatan Ibrahimovic. "Jestli chce být součástí nejlepšího projektu ve fotbale, existuje jen jeden klub, kde by mohl podepsat smlouvu. Tím je PSG," prohlásil někdejší kanonýr AC Milán.

Uskutečnit velký obchod ale nebude nic snadného. Podle britského listu Daily Mail se Rooneymu do Francie příliš nechce. Svým přátelům měl sdělit, že by nakopak rád prodloužil smlouvu v United, kde mu běží kontrakt až do léta 2015.

Útočník Manchesteru United Wayne Rooney nevěří, že jeho tým vypadl v Lize mistrů po domácí prohře s Realem Madrid. Navíc jej bolelo, že se nevešel do základní sestavy Rudých ďáblůFoto Reuters

Rooney určitě nebude chtít klesnout platově, současný kontrakt podepsaný v říjnu 2010 mu zaručuje 200 000 liber týdně (6,2 milionu korun).

Lídr anglické ligy mu údajně chce základní gáži mírně srazit s tím, že by si výrazně přilepšil na případných bonusech.

Zdá se, že klubová ikona opustí Old Trafford pouze v případě, že se v létě obě strany nedohodnou. Což se ale může stát.

Alex Ferguson se v minulosti dokázal zbavit svých velkých hvězd (David Beckham, Ruud van Nistlerooy, Cristiano Ronaldo).

Po letním příchodu Robina van Persieho se změnila Rooneyho úloha v týmu. Hraje častěji ze staženějších pozic, naposledy proti Stoke plnil roli středního záložníka. Ferguson ho také překvapivě vynechal ze základní sestavy v odvetném osmifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid (1:2).

United navíc pokukují po dalších ofenzivních posilách. Na seznamu jsou například dortmundský Robert Lewandowski nebo kolumbijský ostrostřelec Atlétika Madrid Radamel Falcao, byť zájem o něj Ferguson popírá.

Už takhle je konkurence v útoku "Rudých ďáblů" obrovská, vepředu se točí Van Persie, Chicharito, Welbeck a právě Rooney.  Zamíří anglický bombarďák ke Zlatanu Ibrahimovicovi?

Útočník Manchesteru United Wayne Rooney nevěří, že jeho tým vypadl v Lize mistrů po domácí prohře s Realem Madrid. Navíc jej bolelo, že se nevešel do základní sestavy Rudých ďáblů
Útočník Manchesteru United Wayne Rooney nevěří, že jeho tým vypadl v Lize mistrů po domácí prohře s Realem Madrid. Navíc jej bolelo, že se nevešel do základní sestavy Rudých ďáblů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud