2. ledna 2014 • 15:27

Bývalá hvězda United Solskjaer se vrací do Premier League, povede Cardiff

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalá hvězda Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer byl podle očekávání jmenován trenérem fotbalistů Cardiffu. Někdejší útočník, který naposledy vedl Molde, na lavičce 17. celku anglické ligy nahradí Malkyho Mackaye. Ten byl minulý týden odvolán po sporech s malajským vlastníkem Vincentem Tanem.



"Je to fantastická výzva. Cardiff je připraven udělat další krok kupředu a já doufám, že mu pomůžu," prohlásil čtyřicetiletý Solskjaer na tiskové konferenci.

Vždycky jsem snil o tom, že budu trénovat v Premier League a touhle příležitostí jsem nadšený," doplnil bývalý norský reprezentant. Nováčka anglické ligy poprvé povede v sobotním pohárovém duelu proti Newcastlu.

Solskjaer v letech 1996 až 2007 odehrál za Manchesterem United 235 utkání, šestkrát vyhrál Premier League a dvakrát Anglický pohár. V roce 1999 pomohl k triumfu v Lize mistrů, když dal ve finále proti Bayernu Mnichov v třetí minutě nastavení vítězný gól. Jako kouč nejprve trénoval rezervu United, poté s Molde získal dva mistrovské tituly v norské lize.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud