22. února 2014 • 19:40

Byl míč za čarou? Vydrův gól potvrdila nová technologie

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Gól českého útočníka Matěje Vydry byl uznán i díky nové technologii, která v anglické Premier League hlídá brankovou čáru. Sudímu se okamžitě na hodinkách rozsvítil nápis „GOAL“ a branku reprezentačního forvarda uznal. Vydra pomohl West Bromwichi k remíze s Fulhamem (1:1).



Jeden tým slavil, druhý se díval na pomezního rozhodčího. Platí ta branka? Platí, ukázal hlavní arbitr Mike Dean. Gól uznal bez sebemenšího zaváhání, jakmile k němu automaticky doputovala informace, že Vydrovi se podařilo dostat balon do branky.

VIDEO: Podívejte se na Vydrův gól

V anglické lize mají rozhodčí k dispozici tzv. Jestřábí oko. Technologie hlídá, zda míč byl, nebo ne za brankovou čarou. Informace se okamžitě objeví na hodinkách sudího. Nebýt této technologie, sudí by musel spoléhat na pomezního. Pokud by ani on neviděl regulérní gól, Vydra by se mezi střelce nezapsal.

Český útočník zaznamel druhý gól v anglické lize ranou z pokutového území čtyři minuty před koncem zápasu. A měl obrovské štěstí. Gólman Fulhamu Maarten Stekelenburg neudržel míč v rukavicích a proklouzl mu pod tělem. Následně se snažil balon vyrazit do bezpečí, ale bylo pozdě. Už byl za čarou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud