16. dubna 2014 • 19:53

Čech se zlobí: V Anglii ničí šance Chelsea před Ligou mistrů

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádá mnohem víc pochopení! Brankář Petr Čech se zlobí, že vedení Premier League nepomáhá fotbalistům Chelsea šetřit síly na zápasy v pohárové Evropě. Mluví o náročném programu ligových utkání, se kterým představitelé soutěže odmítají hýbat. Výsledky londýnského klubu jsou přitom důležité kvůli tomu, aby  Anglie nepřišla o čtyři místa v Lize mistrů.



Zatímco Atlético Madrid odehraje svůj ligový zápas už v pátek a bude mít čtyři dny do úterního semifinálového šlágru Ligy mistrů, Chelsea má duel proti Sunderlandu na programu až v sobotu od 17:30.

„V posledních letech jsme zachraňovali anglický koeficient v Lize mistrů a nikdy nám vedení Premier League nepomohlo. Přitom Němci i Italové hrají pokaždé v pátek, Atlético bude hrát v pátek. Tady by měli udělat to samé,“ uvedl Petr Čech.

Chelsea je jediným anglickým klubem, který se v posledních třech letech pokaždé probojoval do semifinále evropského poháru. Její výsledky pomohly v žebříčku koeficientů udržet Anglii druhé místo za Španělskem.

10. Chelsea – fotbal – průměrný plat 3 984 536 liber ročně (132 5 milionu korun)Foto ČTK/AP

Přitom původně měla Chelsea nastoupit k ligovému zápasu až v neděli, tedy zhruba jen dva dny před výkopem důležitého pohárového souboje s Atlétikem.

Nakonec si však stanice Sky Sports vybrala jiné utkání a Mourinhův výběr dostal den volna navíc, protože v televizi nakonec upřednostnili duel Arsenalu na hřišti Hullu. To zase naštvalo „Kanonýry“. Momentálně vyřizují žádosti svých fanoušků, kteří měli již cestu na zápas zaplacenou o den dříve.

Chelsea nebude mít lehkou situaci ani před odvetným zápasem s Atlétikem (30. dubna). Ačkoliv nemusí cestovat do Španělska, tři dny předtím ji čeká náročný souboj o titul s vedoucím Liverpoolem (27. dubna).

José Mourinho neměl ani po gólu na 2:0 čas na přílišnou radost, po kratičké oslavě už zadával hráčům novou taktiku na ubránění postupového výsledku
José Mourinho neměl ani po gólu na 2:0 čas na přílišnou radost, po kratičké oslavě už zadával hráčům novou taktiku na ubránění postupového výsledku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud