19. dubna 2014 • 22:00

Nemocného Čecha nahradil veterán, Chelsea to může stát titul

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nejhorší možné chvíli sklátila brankáře Chelsea Petra Čecha nemoc. Do branky „blues“ musel místo českého reprezentanta jednačtyřicetiletý veterán Mark Schwarzer a za rámeček si bitvu se Sunderlandem nedá. Podepsal se pod první gól a Chelsea prohrála s posledním týmem tabulky 1:2. Tohle ji nakonec může stát mistrovský titul.



MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 4. • 18:30
Chelsea FC
Chelsea FC
1:2
ONLINE
19. dubna
18:30
Sunderland AFC
Sunderland AFC
Góly

Domácí: 12. Eto´o

Hosté: 18. Wickham, 82. Borini

Sestavy

Domácí: Schwarzer – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Ramires, Oscar (59. Ba), Salah (66. Schürrle), Matić, Willian – Eto´o (74. Torres).

Hosté: Mannone – Brown, O´Shea (C), Vergini, Alonso – Larsson (90+3. Čelůstka), Johnson (66. Giaccherini), Colback, Cattermole, Borini – Wickham.

Náhradníci

Domácí: Hilário, Luiz, Lampard, Mikel, Schürrle, Torres, Ba

Hosté: Ustari, Čelůstka, Ba, Giaccherini, Mavrias, Altidore, Scocco

Karty

Domácí: Torres

Hosté: Cattermole, Brown

Rozhodčí

Dean – Collin, Burt – Dowd

Stadion

Stamford Bridge, London

Obránce Chelsea Cesar Azpilicueta fauloval v pokutovém území a Sunderland z penalty rozhodl o své výhře na Stamford Bridge. Náhradník Petra Čecha Mark Schwarzer neměl nárokFoto Reuters

Na první pohled to měl být pro Chelsea pohodový zápas. Aspirant na titul proti outsiderovi, jenže zdání klame. Místo procházky zakončené tříbodovým ziskem je na světě hororová zápletka, z které mají radost především v Liverpoolu.

Tým portugalského manažera Mourinha doma propadl, bez gólmana Petra Čecha si uřízl porážkou šílenou ostudu. Ta mrzí Chelsea o to víc, že Liverpool má k dobru ještě nedělní duel s Norwichem a může svůj náskok navýšit.

VIDEO. Chelsea přišla o důležité body


Navíc skončila 77 zápasů dlouhá série trenéra Josého Mourinha, během které v roli kouče Chelsea na Stamford Bridge ani jednou neprohrál.

Možná někdo Petru Čechovi vyčítá nějaký inkasovaný gól, ale když vlezl v sobotu mezi tyče jeho náhradník Mark Schwarzer, byl z toho průšvih, jenž může poslat do pekel celou sezonu Chelsea.

Schwarzer se každopádně zapsal do klubové historie, ale připomínat si to rád nebude. V 41 letech se stal nejstarším hráčem v historii Chelsea, který zasáhl do utkání Premier League. Možná by ale sám nejraději tenhle zápis vymazal a byl by raději, kdyby se nehrálo…

 „Blues“ sice vedli po zásahu Eto´a, jenže pak Schwarzer jen vyrazil míč před dobíhajícího Wickhama a ten vyrovnal. Během pár dní se tak ústřední postavu bitvy o anglický titul. Dvakrát se trefil nedávno na půdě Manchesteru City a teď pomohl složit na lopatky i Chelsea.

Zmar v táboře londýnského mužstva podtrhl chvíli před koncem vítězným gólem z penalty Borini. A mohlo se začít slavit – v Sunderlandu i v Liverpoolu. Vítězové ze Stamford Bridge oživili svou naději na udržení Premier League, „Reds“ se pro změnu přiblížili titulu, aniž by v sobotu museli kopnout do míče.

Fabio Borini proměnil penaltu, náhradník Petra Čecha v brance Chelsea - Mark Schwarzer - neměl nárok. Chelsea doma padla 1:2
Fabio Borini proměnil penaltu, náhradník Petra Čecha v brance Chelsea - Mark Schwarzer - neměl nárok. Chelsea doma padla 1:2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud