20. dubna 2014 • 13:04

Lukaka chtějí v Evertonu nahradit Bonym. Za 800 milionů!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bony Wilfried by mohl po roce opět změnit dres. Zájem o něj mají přední kluby v anglické Premier League, v Evertonu jím chtějí nahradit Romelua Lukaka. Jediným problémem zatím zůstává cena. Swansea prý požaduje 24 milionů liber (v přepočtu asi 800 milionů korun). Tvrdí to britský list The Mirror.



Hrdina Swansea. Bony Wilfried dal dva góly svého týmu a Newcastle doma prohrál 1:2
Hrdina Swansea. Bony Wilfried dal dva góly svého týmu a Newcastle doma prohrál 1:2

Lukakovi po sezoně skončí hostování a vrátí se do Chelsea. Kým jeho góly nahradit? Ideální náhradou je v očích trenéra Roberta Martineze právě Bony. Dle jeho názoru jsou si hodně podobní, i proto už zkoumá a plánuje, jak exsparťana dostat do Evertonu.

Nebude to ale jednoduchý úkol. Swansea požaduje minimálně dvojnásobek částky, kterou zaplatil nizozemskému Arnhemu. Takový požadavek si může dovolit, protože Bony má podepsanou smlouvu ještě na tři roky.

Everton věří, že dostane prostor pro vyjednávání a podaří se mu tuto sumu snížit. Co je ale důležitější, dohodnout se chce na transferu ještě před mistrovstvím světa. Po něm by totiž mohla Bonyho cena ještě vzrůst. Počítá se s tím, že v nominaci Pobřeží slonoviny nebude chybět. Už jen kvůli jeho formě. V letošní sezoně nastoupil do 40 zápasů ve všech soutěžích a vstřelil v nich 25 branek.

Dvě z nich se mu podařilo vsítit v sobotním ligovém utkání proti Newcastlu (2:1), navíc otočil skóre a zajistil pro Swansea tři body.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud