22. dubna 2014 • 11:57

Moyes měl ještě smlouvu na pět let. Kolik dostane od United milionů?

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ráno přijel do tréninkového centra, ale s hráči už se neviděl. Místo do kabiny zamířil David Moyes do kanceláře za šéfy klubu. A dozvěděl se oficiálně zprávu, o které se v britských médiích psalo jako o hotové věci už od včerejška. U fotbalistů Manchesteru United jako trenér končí.



Před rokem na den přesně slavil Manchester United zisk titulu po vítězství nad Aston Villou. Letos má mnohem větší starosti. V Premier League se krčí na sedmém místě a s velkou pravděpodobností zůstane v příští sezoně bez účasti v evropských pohárech. A Moyes je pod tristní bilancí podepsaný.

Jediná trofej, kterou Moyes získal s United: anglický SuperpohárFoto Reuters
Když loni na Old Trafford přicházel, podepsal přitom smlouvu na šest let. Dostane nyní po padáku luxusní odstupné? Podle všeho ne. Na kontě mu přistane podle všeho 5 milionů liber (166 mil. korun), což je částka představující jeho jednoroční plat.

Na zbytek musí zapomenout kvůli klauzuli ve smlouvě, která podobné vyrovnání vylučuje z důvodu, že s United nevybojoval účast v Lize mistrů.

List Daily Mirror také přinesl informaci, že o Moyesově rozhodnutí bylo rozhodnuto už před nedělní porážkou 0:2 na Evertonu – a věděli o tom údajně i samotní hráči. „Bylo jasné, že ho vyhodí v řádu dnů,“ citoval list zdroj blízký hvězdným fotbalistům.

Vina za neúspěšnou Moyesovu misi padá podle fotbalového komentátora BBC Phila McNultyho také na jeho předchůdce Alexe Fergusona. „Sám ho doporučil a viděl v něm sebe samotného v mladším provedení, což se ukázalo jaká špatná volba,“ míní McNulty.

Podle bývalého velšského reprezentanta Robbieho Savage ale nemusí Moyes zůstat dlouho bez práce. „Podívejte se na Everton, Newcastle a Tottenham. To je typ klubu, pro který se hodí víc. Manchester United byl pro něj o krok výš.“

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud