24. dubna 2014 • 10:36

Nový Anfield! Liverpool vrazí do moderního stadionu pět milard

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO + VIDEO | Sezona snů si žádá smělé plány do budoucna. Fotbalový Liverpool, který v těchto týdnech útočí na senzační titul v Premier League, se brzy dočká nového stadionu. Klub představil podobu zrekonstruovaného Anfield Road, dokončen má být do dvou let. Celkem bude rekonstrukce stadionu stát 150 milionů liber (necelých pět miliard korun).



Anfield Road funguje už od roku 1884, původně sloužil jako domov konkurenčního Evertonu. Jeho současná kapacita činí 45 362 diváků. Stadion, kde lze zažít jednu z nejfotbalovějších atmosfér na světě, ale postupně přestává vyhovovat moderním požadavkům velkoklubu.

Naposledy se stadion modernizoval v roce 1998, kdy byla přistavěna Anfield Road Stand. Ta je určena pro hostující fanouščky a nachází se naproti tribuně The Cop, proslulému kotli nejhlasitějších domácích fans.

Už od roku 2007 se mluví o záměru vybudovat úplně nový stadion, který měl stát stát o pár set metrů dále v Stanley Parku. Ze smělých plánů ale sešlo. Také kvůli požadavkům fanoušků, kteří odmítají opustit historický a unikátní Anfield, s největší pravděpodobností dojde k jeho rekonstrukci.

Maketa zrekonstruovaného Anfield Road, stadionu fotbalového LiverpooluFoto liverpoolfc.com

VIDEO: takhle by měl vypadat nový, zrekonstruovaný Anfield Road

Klub na svých stránkách už představil podobu a plány rekonstrukce. Do dvou let by se měla kapapcita zvýšit na 53 250 diváků. Povolena už je přestavba hlavní tribuny Main Stand, díky které přibyde 8,250 nových míst.

V květnu klub také požádá o rozšíření tribuny Anfield Road, celkem by se s kapacitou měl dostat na 58 000 diváků. Zachován by měl být jedinečný vzhled čtyř oddělených tribun.

Pokud vše klapne, stavět se začne v lednu 2015, nová podoba stadionu by měla být dokončená na začátek sezony 2016/2017.

Klub do budoucna plánuje také druhou fázi rekonstrukce, na kterou hodlá uvolnit dalších 50 milionů liber (1,7 miliardy liber). Přesto klub výrazně ušetří. Pokud by se rozhodl pro nový stadion, stálo by to podle odhadů až 400 milionů liber (13,3 miliardy).

Maketa zrekonstruovaného Anfield Road, stadionu fotbalového Liverpoolu
Maketa zrekonstruovaného Anfield Road, stadionu fotbalového Liverpoolu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud