24. dubna 2014 • 11:04

Kalas, Ake, Christensen… Proti Liverpoolu nastoupí béčko Chelsea

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak bude vypadat sestava Chelsea v nedělním utkání s Liverpoolem? V základní jedenáctce by se neměl objevit nikdo, kdo nastoupí příští týden v odvetném semifinálovém duelu Ligy mistrů proti Atlétiku Madrid. Trenér José Mourinho chce klíčové hráče šetřit, protože jeho prioritou je nyní pohárová soutěž. Vedení klubu mu jeho záměr odsouhlasilo.



„Já bych nejraději proti Liverpoolu nasadil hráče, kteří nebudou hrát v odvetě s Atlétikem,“ pravil Mourinho. Odkázal se však na vedení klubu, které muselo jeho plán schválit. „Jsem jenom trenér, který musí poslouchat své nadřízené,“ uvedl.

Jenže ti dlouho neotáleli a Mourinhovi dali zelenou, píše britský tisk. Chelsea se jinými slovy rozhodla definitivně obětovat titul a upřednostnila Ligu mistrů. „Ta je prioritou,“ tvrdí Mourinho.

V základní sestavě Chelsea se tak v neděli s velkou pravděpodobností objeví i český obránce Tomáš Kalas. Podle listu Daily Mail nastoupí na pravém kraji obrany, na této pozici odehrál spoustu zápasů už na hostování v Arnhemu.

GALERIE: Pravděpodobná sestava Chelsea podle Daily Mail

HILÁRIO. Zkušený portugalský brankář, který už několik let vysedává na lavičce Chelsea nebo dokonce na tribuně. Naposledy chytal v ostrém zápase před třemi lety.
HILÁRIO. Zkušený portugalský brankář, který už několik let vysedává na lavičce Chelsea nebo dokonce na tribuně. Naposledy chytal v ostrém zápase před třemi lety.

K dispozici bude mít Chelsea ale i zkušeného Franka Lamparda nebo Johna Obiho Mikela, kteří proti Atlétiku nemůžou hrát kvůli kartám.

Další dva borci Nemanja Matič a Mohamed Salah mají start zakázaný, protože LM hráli na podzim v jiném klubu. Ve skutečnosti tak může být „béčková“ jen obranná řada s brankářem.

„I kdyby Mourinho využil zmíněné hráče a nasadil by k nim Schürrleho, Dembu Ba a Van Ginkela, stále potřebuje tuto čtyřku: Hilária, Kalase, Christensena a Akeho,“ píše Mail. Jiný deník The Sun ale nebyl při sestavování jedenáctky Chelsea tak radikální. Ta vypadá následovně: Schwarzer – Ivanovič, Cahill, Kalas, Cole – Mikel, Lampard, Matič – Salah, Torres, Schürrle.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud