12. května 2014 • 04:58

Kalasův další skvělý zápas! Chci být legendou Chelsea, hlásí

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Závěr sezony je pro Tomáše Kalase pohádkový. Trenér José Mourinho ho nasadil do dvou ligových zápasů, ve kterých podal skvělý výkon. Včera pomohl Chelsea k vítězství 2:1 na hřišti Cardiffu. Ba co víc – fanoušci londýnského klubu si ho zamilovali. Může být náhradou za legendárního Johna Terryho, jak tvrdí? Český obránce to nevylučuje. „Chci být jako on!“ má jasno.



Ta otázka britských žurnalistů byla na místě: Myslíte si, že můžete v následujících letech nahradit Johna Terryho? Odpověď si Tomáš Kalas promyslel a snažil se zůstat skromný.

„Když řeknu ANO, bude to znít namyšleně. Když řeknu NE, bude to vypadat, že postrádám sebevědomí. Takže je to někde mezi,“ usmál se 20letý obránce. Druhých dechem však dodal, že se zdravým sebevědomím to dokázat může. „Kdybych si nevěřil, že mohu hrát od začátku nebo nastoupit na hřiště jako střídající hráč, tak tady nemám co dělat,“ odvětil Kalas.

Že zvládne velké zápasy, dokázal už ve dvou případech. Solidními výkony na sebe upozornil v těžkém utkání s Liverpoolem (2:0) i včera proti Cardiffu (2:1). Trenéru Mourinhovi ukázal, že už není pouhým hráčem pro lavičku náhradníků.

Tomáš Kalas a Cesar AzpilicuetaFoto profimedia.cz
„Když mi bylo sedmnáct, byl jsem šťastný, že můžu trénovat s prvním týmem. Ale teď je úroveň mých schopností vyšší. V Arnhemu jsem si zvykl hrát pravidelně, odehrál jsem tam 63 zápasů v řadě,“ vysvětluje Kalas, jenž v příštích týdnech bude s Mourinhem řešit svou budoucnost.

Pravděpodobně mu řekne, že chce v Chelsea zůstat, ale rád by odehrál v následující sezoně větší počet zápasů než letos.

„Musíme si vyjasnit, jestli zůstanu, nebo půjdu hrát jinam a vrátím se zkušenější. Ale od chvíle, co jsem v Chelsea, sním o tom, že tady budu stejně dlouho jako John Terry a stanu se legendou klubu,“ přiznal.

Právě Terry je Kalasovým učitelem. Už jako malý kluk sledoval všechny zápasy Chelsea jen kvůli němu. „Jak hlavičkoval, jak četl hru, jeho zkušenosti… Obdivoval jsem na něm všechno. John byl mým vzorem,“ prozradil český reprezentant.

Tomáš Kalas se raduje s branky Chelsea společně s Ashleym Colem a střelcem Willianem v zápase s Liverpoolem.
Tomáš Kalas se raduje s branky Chelsea společně s Ashleym Colem a střelcem Willianem v zápase s Liverpoolem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud