12. června 2014 • 17:33

Fábregas už patří Chelsea! Arsenal o mě nestál, řekla posila

Autor: pta, iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cesc Fábregas přestoupil z Barcelony do Chelsea. Sedmadvacetiletý záložník podepsal s londýnským klubem smlouvu na pět let. Španělský reprezentant se tak po třech letech vrací zpátky do Londýna. Jenže místo Arsenalu bude oblékat dres jeho rivala. "Všichni věděli, že měli možnost mě získat jako první. Jenže jí nevyužili. Přeju jim všechno nejlepší do budoucna," prohlásil Fábregas, kterého zítra čeká na MS první zápas proti Nizozemsku.



V Chelsea bude španělský mistr světa a Evropy spoluhráčem brankáře Petra Čecha, obránce Tomáš Kalas následující sezonu stráví na hostování v bundesligovém Kolíně nad Rýnem. Média už dříve spekulovala o přestupové částce za Fábregase okolo 30 milionů liber (asi 820 milionů korun).

"Cítil jsem, že mám v Premier League nedokončené záležitosti. Chelsea svým hladem a touhou získávat trofeje přesně odpovídá mým fotbalovým ambicím," uvedl Fábregas v prohlášení na své oficiálním facebookovém profilu, kde také zveřejnil svou fotku v modrém dresu s číslem čtyři.

Arsenal, kde hrál osm let a dělal kapitána, prý o jeho návrat nestál. "Všichni vědí, že v Arsenalu mě mohli získat jako první, ale rozhodli se jinak. Nebylo mi to souzeno, ale přeju jim do budoucna všechno nejlepší," podotkl kreativní středopolař. Těší ho, že byl přestup uzavřen před MS, takže se může soustředit jen na Španělsko a jeho cestu za obhajobou zlata.

Novou akvizici Chelsea pochválil i Čech. "Je to pochopitelně skvělý hráč s bohatými zkušenostmi z Anglie a Premier League. Takže je to velká posila pro tým," citoval reprezentační jedničku server BBC Sport.

Odchovanec Barcelony Fábregas se přes záložníky Xaviho a Andrése Iniestu nedokázal trvaleji prosadit do základní sestavy. Za tři roky s katalánským týmem získal šest trofejí včetně mistrovského titulu v roce 2013.

Minulá sezona se však Barceloně nepovedla a nový trenér Luis Enrique slíbil velkou letní obměnu kádru. V týmu by měl Fábregase nahradit chorvatský středopolař Ivan Rakitič, jehož přestup z FC Sevilla však ještě nebyl oficiálně potvrzen.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud