15. června 2014 • 18:34

Fábregas: V Arsenalu pro mě nebylo místo, Mourinho mě opravdu chtěl

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebýt skvělých vyjednávacích schopností trenéra Josého Mourinha, mohl Cesc Fábregas klidně zamířit z Barcelony někam jinam. Španělský záložník potvrdil, že si ho The Special One do týmu opravdu přál a dokázal ho o tom rychle přesvědčit. V Arsenalu, v klubu kde se Fábregas dostal do velkého fotbalu, pro něj prý neměl francouzský lodivod Arséne Wenger místo v sestavě.



"Mourinho mi velmi rychle řekl to, co jsem chtěl slyšet. Vyhrál nade mnou a přesvědčil mě. Od toho okamžiku se všechno seběhlo velmi rychle," citovala agentura AP Fábregase, jehož přestup za zhruba 30 milionů liber (asi 820 milionů korun) byl oficiálně potvrzen ve čtvrtek.

"Cesc je skvělý hráč, který dá našemu týmu novou dimenzi," citoval Mourinha španělský list Marca. "Je jiný než Matič, Ramires a Oscar. S ním teď máme komplexní zálohu. Chtěl jsem středopolaře s jistým stylem a teď ho mám," přidal portugalský kouč.

Fábregas už dříve prozradil, že Arsenal o jeho návrat neměl zájem, přestože londýnský klub byl jeho první volbou. "Wenger mi řekl, že mou pozici má dobře pokrytou a bylo by těžké pro mě najít místo," uvedl sedmadvacetiletý záložník.

K mateřské Barceloně, kde se za tři sezony nikdy nedokázal plně prosadit do základní sestavy, se už vyjadřovat nechce. "Moje éra v Barceloně skončila a není nic, co bych k tomu ještě řekl," dodal španělský mistr světa a Evropy, který momentálně bojuje s národním týmem na šampionátu v Brazílii.

Cesc Fábregas zdraví fanoušky Chelsea. Nemůžu se vás dočkat!
Cesc Fábregas zdraví fanoušky Chelsea. Nemůžu se vás dočkat!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud