23. června 2014 • 14:39

Čech mohl odejít do Barcelony. Teď už je pozdě, ale zájemců je víc

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

V lednu se schylovalo k senzačnímu přestupu. O Petra Čecha se zajímala Barcelona, která před půlrokem začala hledat náhradu za odcházejícího brankáře Victora Valdése. Dotazovala se i na Thibauta Courtoise, současného Čechova konkurenta, obě nabídky však Chelsea odmítla. Pokud by ale měl český reprezentant přijít o místo, přestupu do jiného klubu se patrně nevyhne. Zájemců je nyní daleko víc.



Pokus Barcelony zlanařit jednoho z dvojice brankářů Čech Courtois proběhl těsně předtím, než Katalánci koupili Marca-Andrého ter Stegena z Borussie Mönchengladbach. K dohodě s talentovaným německým brankářem došlo až po nevydařeném jednání s Chelsea.

Podle španělského deníku Mundo Deportivo nejprve sportovní ředitel Barcelony Andoni Zubizarreta kontaktoval vedení londýnského klubu s dotazem na Courtoise . Když nepochodil, začal si zjišťovat situaci kolem Čecha . Jakoukoliv komunikaci s Barcelonou nakonec přerušil trenér Chelsea José Mourinho , který se do jednání vložil osobně a vzkázal, že ani jeden z gólmanů není na prodej.

Minulý týden se spekulace ohledně Čechovy budoucnosti rozjely znovu naplno, když Mourinho potvrdil Courtoisův návrat do Chelsea. „Až MS v Brazílii skončí, Thibaut zamíří rovnou na Stamford Bridge. Konec příběhu,“ řekl stručně portugalský kouč.

Belgický brankář si přitom comeback z hostování podmínil tím, že nebude vysedávat na lavičce náhradníků. V opačném případě by raději prodloužil hostování v Atlétiku Madrid, anebo z klubu odešel natrvalo.

S novináři se o blízké budoucnosti zatím odmítá bavit, ale už se pochlubil reprezentačnímu trenérovi Marku Wilmotsovi, jehož soukromý rozhovor s Gérardem Houllierem zachytila televizní kamera. „Thibaut se vrátí do Chelsea, to je už jasné. A Petr Čech s velkou pravděpodobností odejde. Prodají ho,“ řekl Wilmots.

Jeden ze zájemců o Petra Čecha je i francouzský klub PSGFoto Koláž iSport.cz

Nad Čechem se tedy vznáší velký otazník. Odejde? Neodejde? Pokud ztratí pozici gólmanské jedničky, kterou vykonává s výjimkou zranění už deset let, dá se předpokládat, že jako náhradník patrně v Chelsea nezůstane.

Zájem je o českého reprezentanta velký. Na seznamu posil ho má třeba Arsenal, trenér Arséne Wenger je jeho velkým fanouškem. Jen je otázkou, zda by Chelsea přistoupila na obchod s jedním z největších rivalů. Pokud ne, vyloučen není ani Čechův návrat do francouzské ligy. Podle tamějších médií se ocitl v hledáčku bohatých klubů PSG a AS Monaco.

Poněkud střízlivější pohled na zájemce nabízí ještě britský list Daily Mail. Ten o víkendu napsal, že Čecha lanaří West Ham, Newcastle a QPR. Tedy kluby, ve kterých by měl neotřesitelnou pozici gólmanské jedničky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud