10. července 2014 • 21:02

POTVRZENO! Sánchez opouští Barcelonu, podepsal Arsenalu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Londýnský Arsenal získal výraznou posilu do útočných řad. Do anglického týmu přestoupil útočník Barcelony Alexis Sánchez. Nový spoluhráč Tomáše Rosického vyšel klub pořádně draho. Trenér „Kanonýrů“ Arséne Wenger musel z klubové pokladny vytáhnout rovnou miliardu korun (zhruba 30 milionů liber).



Sánchez na předvedl na světovém šampionátu ve velmi dobrém světle. Dvěma góly a jednou asistencí pomohl k postupu do osmifinále, kde však Chile vypadlo na penalty s domácí Brazílií.

Barcelona chtěla žádaného křídelního útočníka nejprve poslat do Liverpoolu jako součást očekávaného transferu Uruguayce Luise Suáreze, ale Sánchez dal přednost nabídce Arsenalu, kde působí český reprezentační kapitán Tomáš Rosický. Zájem o něj měl také Juventus Turín.

Alexis Sánchez opouští Barcelonu, stal se hráčem londýnského ArsenaluFoto Facebook

"Alexis do našeho týmu přinese rychlost, kreativitu a velkou kvalitu. Dlouhodobě podává výkony na té nejvyšší úrovni, těšíme se, jak ho začleníme do sestavy Arsenalu," prohlásil spokojený kouč Arsenalu Arséne Wenger.

"Jsem šťastný, že můžu jít do takového klubu. Arsenal má skvělého manažera, výborné hráče, obrovskou podporu fanoušků po celém světě a nádherný stadion v Londýně. Těším se, až poznám nové spoluhráče, zahraju si Premier League a Ligu mistrů. Arsenalu chci odevzdat úplně všechno," vzkázal 25letý útočník.

Rodák z Tocopilly přišel do Barcelony před třemi lety z Udine. Za katalánský tým dal ve 141 zápasech 47 gólů, přesto neměl jisté místo v základní sestavě a po příchodu Suáreze by se jeho šance ještě snížily.

Sánchez dříve působil také v argentinském River Plate a v chilských klubech Colo-Colo a Cobreloa. Za reprezentaci si připsal 71 startů a 24 branek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud