12. července 2014 • 11:30

Boj o BONYHO! Nejblíže je Liverpool, do hry se vložil Tottenham

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že útočník Swansea Bony Wilfried v letním přestupovém období změní dres a přesune se na lepší adresu, je téměř jisté. Fotbalista z Pobřeží Slonoviny nemá o zájemce nouzi a je především na něm, který klub si vybere. Velmi reálně vypadá varianta, že bývalý kanonýr pražské Sparty nahradí v Liverpoolu Luise Suáreze, jenž odešel do Barcelony. S velkorysou nabídkou ovšem přispěchal i Tottenham Hotspur.



Pro oba anglické kluby je podle britských médií Bony momentálně přestupovým cílem číslo jedna. Liverpool shání náhradu za útočné eso Suáreze, Tottenham zase plánuje posílit klíčový post již delší dobu.

Už v týdnu probleskly zprávy, že Liverpool se chystá podat za útočníka Swansea oficiální nabídku. Velšský klub požaduje alespoň 20 milionů liber (690 milionů korun), což by pro „The Reds“ neměl být po přestupu Suáreze za 75 milionů liber (2,5 miliardy korun) velký problém.

Obrovská radost Bonyho Wilfrieda a Gervinha po brance Pobřeží slonoviny.
Obrovská radost Bonyho Wilfrieda a Gervinha po brance Pobřeží slonoviny.

Liverpool ovšem není jediný klub, který si může žádaného kanonýra dovolit. Utrácet se totiž nebojí ani Tottenham. Poté, co šestý tým loňského ročníku Premier League neuspěl se snahou získat útočníka Chelsea Romelu Lukakua, je pro něj Bony jedničkou.

V Tottenhamu moc dobře vědí, že v boji s Liverpoolem mají velkou nevýhodu. V příští sezoně nebudou hrát Ligu mistrů, ale „pouze“ Evropskou ligu. Na boj o titul to také nevypadá příliš reálně. Proto chtějí svého soka triumfnout penězi. Pro Bonyho údajně připravují luxusní gáži.

Bony Wilfried není žádaným zbožím pro nic za nic. Nikdo nedal v roce 2014 v Premier League více gólů (12), než právě střelec z Pobřeží Slonoviny. Dokonce ani Suárez. Dokáže ho tak Bony nahradit? Nebo zvolí větší jistotu za více peněz v Tottenhamu?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud