24. července 2014 • 13:04

Utekl úplně všem! Chelsea našla novou hvězdu, Boga dal úžasný gól

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Jeremie Boga. Znáte ho? Ne? Sedmnáctiletý talent Chelsea se zaskvěl při svém debutu za prvním tým. V utkání proti AC Wolfsbergeru (1:1) zaujal fanoušky i trenéra Josého Mourinha. Z vlastní poloviny rozjel neuvěřitelnou akci, utekl všem protihráčům, narazil si míč a zavěsil. „Jsem naprosto šťastný,“ hlásí Boga na klubovém webu.



Fanoušci Chelsea mají jasno: Našli jsme novou hvězdu! A ve svých řadách. José Mourinho si vytáhl z juniorky Jeremieho Bogu, který premiérovým gólem v dospělém fotbale okamžitě využil nabídnuté šance.

„Byl to těžký zápas, ale vyrovnávací gól je důležitý. Ukázali jsme skvělý přístup,“ pochvaloval si junior Boga. „Pracoval jsem opravdu tvrdě, abych dostal příležitost zahrát si s prvním týmem. Teď musím jít dál a zlepšovat se s každým zápasem.“

Boga byl jedním z mnoha mladíků, kterým dal včera Mourinho šanci. „A pro všechny to byl fantastický zážitek,“ uvedl portugalský kouč. „Někdy si ani neuvědomíme, kolik jim je. Bogovi a Izzymu Brownovi je 17 let, útočníkovi Solankemu dokonce 16 let. Na soustředění do Rakouska jsme vzali hráče, které považujeme za špičkové talenty.“

Střelec jediné branky Chelsea naskočil do zápasu po přestávce, kdy nahradil dalšího talentovaného záložníka Lewise Bakera. A od Mourinha měl jasné pokyny: „Žádal mě, abych soupeře vysoko presoval a s intenzitou. Kromě toho mi řekl, abych hrál jako vždycky a užil si to.“ Všechno splnil.

Chelsea nastoupila v této sestavě (4–2–3–1): Čech – Ivanovič, Zouma, Terry, Filipe Luis (60. Aké) – Van Ginkel (60. Romeu), Matič (81. Chalobah) – Salah (85. Swift), Baker (46. Boga), Brown (77. Christensen) - Bamford (60. Solanke).

Nový stoper Chelsea Kurt Zouma zasahuje ve vzduchu.
Nový stoper Chelsea Kurt Zouma zasahuje ve vzduchu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud