28. července 2014 • 20:25

OSTUDA! Tým z druhé anglické ligy má před startem soutěže jen 8 hráčů

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle se v profesionálním fotbale jen tak nevidí. Blackpool FC, ještě před pár lety účastník Premier League, který nyní působí ve druhé anglické lize, má dvanáct dnů před prvním mistrovským zápasem na své soupisce pouze 8 hráčů! V úzkém kádru jsou navíc čtyři útočníci a žádný brankář. Přestože klub dělá, co může, a jen dnes přivedl tři hráče, sezona pro něj může začít nevídanou ostudou.



Představte si, že na trénink fotbalového týmu přijde jen osm hráčů. Brankář není přítomen žádný. Trenérovi musí vstávat vlasy hrůzou. Situace z okresního přeboru? Ne, přesně takto mohla vypadat příprava druholigového anglického Blackpoolu.

Klub byl přitom ještě v sezoně 2010/2011 účastníkem Premier League. Po sestupu dokonce hned usiloval o návrat zpět do nejvyšší soutěže. Jenže poté následoval velký pád. Dva roky po sobě se Blackpool tak tak zachránil.

V následující sezoně to vypadá s akciemi klubu ještě hůře. Přesně dvanáct dnů před prvním ostrým zápasem druhé ligy má Blackpool na soupisce jen 8 hráčů. Z toho čtyři útočníky, tři obránce a jednoho záložníka.

Tým tak musí být doplňován velkým množstvím nezkušených a většinou nepříliš kvalitních mladíků. Ti talentovaní dávno odešli jinam. Není divu, že v posledním přípravném zápase prohrál Blackpool s Charltonem 0:3.

Blackpool se nicméně snaží situaci vyřešit. Z osmi hráčů v kádru přivedl tři v dnešní den. Fanoušci doufají, že aktivita bude pokračovat.

Pokud se ovšem do začátku sezony klub výrazně neposílí, měli by si příznivci na gólové příděly zvykat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud