20. srpna 2014 • 11:20

Zápas hrůzy! Exgólman Sparty zazdil v brance Evertonu, co šlo

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co to znamená "zápas blbec" na vlastní kůži poznal osmnáctiletý český gólman Jindřich Staněk. Bývalý brankář Sparty se od února letošního roku pere o šanci zachytat si Premier League v dresu Evertonu. Horší začátek nové sezony si však snad ani představit nemohl. Na první zápas totiž hned tak nezapomene.



V juniorce liverpoolského týmu do 21 let doslova utrpěl vítězství 3:2, když oba góly hostujícímu Leicesteru mladý gólman doslova daroval, respektive jeden si přímo vstřelil.

Zapomenout. To je asi to jediné, co může Jindřich Staněk udělat. Útěchou mu budiž vítězství Evertonu 3:2, nicméně boj o místo v seniorském týmu si mladý gólman zatraceně ztížil.

Domácí vedli v prvním poločase již 2:0, když přišel první "velký" moment českého brankáře. Po malé domů se snažil odkopnout skákající míč od své brány, místo toho si však kulatý nesmysl poslal přesně do šibenice.

Jeho spoluhráči dokázali ve druhém poločase zvýšit na 3:1 a zdálo se, že trapná epizoda zůstane zapomenuta. Ale aby to snad pro domácí nebylo příliš jednoduché, Staněk se "postaral" o snížení.

Ve vlastním vápně nejdříve nasadil kličku jednomu soupeři, míč mu však utekl od nohy a druhého soka již poslal k zemi. Pokutový kop  hosté proměnili a snížili na rozdíl jediného gólu.

Víc už naštěstí pro mladého gólmana nestihli a domácí tým tak mohl radovat z prvního vítězství v sezoně. Exsparťanský gólman však příliš důvodů slavit neměl...

Nepřijemnou vzpomínku má brankář Evertonu i na rok 2009, kdy byl jako dvanáctiletý podavač míčů zraněn hozeným dělbuchem během ligového utkání s Brnem. Snad se stejně jako tehdejší incident na budoucnost nadějného českého brankáře nijak neprojeví.

VIDEO: Povídejte se na góly v zápase juniorky Evertonu s Leicesterem



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud