20. srpna 2014 • 17:18

Chelsea ztrojnásobí Courtoisovi plat. Čech zůstane nejspíš do zimy

Autor: kah, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petr Čech se stal v Chelsea brankářskou dvojkou a spekuluje se o jeho odchodu. Podle informací iSport.cz však letní přestup není příliš reálný. A také konkurent Thibaut Courtois věří, že český gólman na Stamford Bridge zůstane. Belgický gólman si navíc polepší, vedení klubu pro něj připravilo nový pětiletý kontrakt s TROJNÁSOBNÝM platem.



Trenér José Mourinho vybral Thibauta Courtoise. Říká, že není jedničkou na celou sezonu, ale ten vzkaz, který poslal Petru Čechovi, je jasný. Přednost má Belgičan.

Ten v pondělí nastoupil do dohrávky 1. kola Premier League proti Burnley a dobrým výkonem přispěl k výhře 3:1. Sice nejprve inkasoval (za gól nemohl), ale později předvedl jeden vynikající zákrok, působil jistě a spolehlivě.

Role jedničky tak dává Courtoisovi zelenou, aby podepsal v Chelsea novou smlouvu. Ta leží na stole celé léto, doposud ale vyčkával, jak jeho souboj s Čechem dopadne. Podle serveru goal.com vyinkasuje každý týden 110 tisíc liber (asi 3,85 milionu korun). Jedním podpisem tak ztrojnásobí (!) svoji nynější mzdu.

A co bude s Čechem?

Budoucnost české reprezentační jedničky je nyní v Anglii žhavým tématem. Média se spíš přiklání k variantě, že odejde, protože pro něj bude po letech výsadního postavení těžké skousnout roli dvojky a pro Chelsea by byl zbytečný luxus mít štědře placenou dvojku.

Petr ČechFoto profimedia.cz

Na spekulace kolem Čechovy pozice v Chelsea však reagoval hráčův manažer Viktor Kolář. „Rád bych věřil, že s ohledem na deset let Petrových služeb pro Chelsea se k němu klub zachová s respektem a dá mu příležitost bojovat o pozici brankářské jedničky.“

Z toho vyplývá, že ani on, ani hráč o variantě s okamžitým odchodem neuvažují.

Také lidé z blízkého okolí bývalého gólmana Rennes či Sparty nevěří, že by to v západolondýnském klubu okamžitě zabalil a chtěl odejít už v srpnu, byť jeho vztahy s Mourinhem prý už v průběhu minulé sezony ochladly. 

Zkušený brankář je povahou bojovník, chce se porvat o místo v brance, a pokud by odešel hned teď, bylo by to bráno jako útěk a porážka muže, jenž se díky svým dlouhodobě nadprůměrným výkonům zařadil mezi klubové legendy.

Momentálně je proto pravděpodobnější varianta, že vydrží v Chelsea do konce podzimu a v lednovém přestupním termínu se rozhodne, jak dál.

SESTŘIH Premier League: Burnley - Chelsea 1:3
Video se připravuje ...

Thibaut Courtois
Thibaut Courtois

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud