21. srpna 2014 • 14:48

Proč Wenger odmítl Fábregase? Nemůže mu odpustit útěk do Barcy

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci Arsenalu si ještě teď klepají na čelo: proč jsme nepodepsali Ceska Fábregase? Někdejší oporu, nejlepšího hráče v týmu? Jeho návrat odmítl trenér Arséne Wenger, který mu nemůže zapomenout odchod do Barcelony.



"Ne, nelituji toho, že Fábregas posílil Chelsea. Lituji jedině toho, že nás tehdy opustil," prohlásil Arséne Wenger na čtvrteční tiskové konferenci před utkáním s Evertonem.

Fábregas byl v Arsenalu osm let, v roce 2011 se ale rozhodl odejít do Barcelony. To Wengera pořádně zasáhlo, že na to nedokázal zapomenout dodnes.

"Bylo to pro mě hodně obtížné," připustil Wenger.

Arséne WengerFoto youtube.com

Z toho důvodu odmítl usilovat o Fábregase, když se letos rozhodl pro návrat do Londýna, a odmítl využít klauzuli pro koupi zpět. Když španělský záložník uslyšel od Wengera "NE", kývnul na nabídku konkurenční Chelsea.

"Je divné dívat se na Ceska v modrém dresu, ale proti Burnley odehrál dobrý zápas. Musíme se zkrátka smířit s tím, že fotbalisté přestupují z klubů do klubů," dodal Wenger.

Chelsea zaplatila za Fábregase 30 milionů liber, přípravné zápasy a úvodní ligový duel na hřišti nováčka ale napovídají, že se investice vyplatí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud