31. srpna 2014 • 14:30

Chelsea s Courtoisem dostala tři góly. To je moc, zlobil se Mourinho

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNĚ | Divoká výhra fotbalistů Chelsea 6:3 na půdě Evertonu sice byla atraktivní pro diváky, ale kouče londýnského klubu Josého Mourinha nenadchla. Portugalský kouč, který dal v brance znovu přednost Belgičanovi Thibautu Courtoisovi před Petrem Čechem, kritizoval obrannou hru svých svěřenců.



"Vím, že jsme dobrým ofenzivním týmem, ale dostat tři góly je příliš. U všech mohu jasně definovat chyby, provinilé hráče i to, v čem propadli," uvedl Mourinho v rozhovoru pro Sky TV.

Navzdory kritice ale ocenil výkon svých svěřenců. "V útoku jsme byli zabijáci, především v brejcích. Když si z tohoto stadionu odvezete tři body, je to důvod k radosti," pochvaloval si.

SESTŘIH Premier League: Everton - Chelsea 3:6
Video se připravuje ...

Neodpustil si však poznámku, že by zlepšení produktivity nemělo být provázeno propady v defenzivě. "Chci, abychom se změnili v tom, že budeme hrát lepší fotbal a dávat víc branek, ale nechci, abychom byli jiní z pohledu obdržených gólů," řekl Mourinho, jehož trenérský rukopis je založen na pevné obraně.

V sobotním duelu se dvakrát trefil španělský útočník Diego Costa, který se po příchodu do Chelsea ukazuje v dobrém světle. Celkem v úvodních třech ligových kole skóroval už čtyřikrát. Přestřelce dlouho nic nenasvědčovalo, necelou půlhodinu před koncem byl stav jen 2:1 pro Chelsea.

Belgický gólman Chelsea Courtois dostal na půdě Evertonu v Premier League tři branky.
Belgický gólman Chelsea Courtois dostal na půdě Evertonu v Premier League tři branky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud